Η πιο σκοτεινή BMW X6 του κόσμου! (video)

«Φορά» το χρώμα Vantablack το οποίο «ξεγελά» τον παρατηρητή κάνοντάς τον να πιστεύει πως το μοντέλο είναι δισδιάστατο

  • -
  • -

Η BMW έχει… πολλή δουλειά στην επικείμενη Έκθεση της Φρανκφούρτης μιας και θα παρουσιάσει την τρίτη γενιά του σπορ coupe SUV της, X6. Προτού, ωστόσο, απομακρύνει την κουκούλα του νέου μοντέλου, στρέφει το βλέμμα της στο υπάρχον, δεύτερης γενιάς, καταφεύγοντας σε μια… εξτρεμιστική επιλογή.

Και όταν λέμε «εξτρεμιστική», εννοούμε τη δημιουργία της σκοτεινότερης BMW X6 που έχει «συστηθεί» με την ανθρώπινη όραση. Ο λόγος για ένα αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία “BMW VBX6”, το οποίο «φοράει» το χρώμα Vantablack VBx2, εξελιγμένο από κοινού με την εταιρεία Surrey NanoSystems. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ανθρώπους της γερμανικής μάρκας, πρόκειται για το πρώτο μοντέλο που έχει… τολμήσει να λάβει το συγκεκριμένο χρώμα.

Η… αποφυγή του Vantablack οφείλεται όχι μόνο σε οικονομικούς λόγους, αλλά και στο γεγονός πως απορροφά πάνω από το 99% του ορατού φωτός. Πρόκειται για ένα μη αντανακλαστικό χρώμα, το οποίο αλλοιώνει την αντίληψη που έχει ο παρατηρητής για το όχημα, καθώς το κάνει να μοιάζει δισδιάστατο. Το Vantblack ενδεχομένως να «χαλάσει» το μυαλό του θεατή, με τους ειδικούς να παρομοιάζουν την παρατηρητική διαδικασία με εκείνη μιας τρύπας ή του κενού. Όπως είναι καταφανές, λοιπόν, συνιστά ένα απαγορευτικό φινίρισμα αυτοκινήτου, μιας και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Σύμφωνα, τέλος, με τον Ben Jensen, τον άνθρωπο που ανέπτυξε το εν λόγω ιδιαίτερο χρώμα και τον ιδρυτή της εταιρείας Surrey Nanosystems, πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν χτυπήσει την πόρτα της εταιρείας αναζητώντας πληροφορίες για το Vantablack.

 «Πάντα λέγαμε όχι. Εξίσου διστακτικοί αισθανθήκαμε και όταν μας πλησίασε η ΒMW. Αλλά η X6 πρόβαλλε τόσο διαφορετική που θεωρήσαμε πως θα της ταίριαζε», υπογράμμισε ο Ben Jensen.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...