Ηλεκτρικό πατίνι από τη Hyundai

Με αυτονομία 20 km και βάρος μόλις 7,7 kg

  • -
  • -

Το στρατηγική πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών να εξελίσσουν ηλεκτρικά πατίνια –μεταξύ των οποίων η Seat και η Volkswagen με τα eXS KickScooter και  Cityskater αντίστοιχα - υιοθετεί η Hyundai, πιστή στο όραμά της για βιώσιμη κινητικότητα.

Ορμώμενη από το πρωτότυπο ηλεκτρικό πατίνι που παρουσίασε στην έκθεση CES 2017, η νοτιοκορεάτικη μάρκα παρουσιάζει μια εξελιγμένη εκδοχή του. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς γεγονός ενισχύει την ασφάλεια των αναβατών μιας και εξασφαλίζει ευστάθεια. Ακόμη, οι τεχνικοί της φίρμας προσέθεσαν ανάρτηση στις μπροστινές ρόδες προσδίδοντας ομαλότερη μετακίνηση, ακόμα και όταν διανύονται κακοτράχηλα εδάφη.

Επιπροσθέτως, θα ενσωματώνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 10,5 Ah, η οποία «εξοπλίζει» το πατίνι με μέγιστη ταχύτητα 20 km/h και αυτονομία γύρω στα 20 km, μέσω μίας φόρτισης. Ακόμη, η ανάβαση στο πατίνι θα συμπίπτει με την αυτόματη επαναφόρτισή του, μέσω ηλεκτρικής ενέργειας παραγόμενης κατά την οδήγηση. Με αυτό τον τρόπο εξοβελίζεται το άγχος αναφορικά με την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του ταξιδιού. Επίσης, διαθέτει μία ψηφιακή οθόνη, η οποία παρέχει ενημέρωση τόσο για την ταχύτητα όσο και την κατάσταση της μπαταρίας. Σημειώνεται πως στους μεσοπρόθεσμους στόχους της μάρκας συμπεριλαμβάνεται η ενσωμάτωση ενός συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, το οποίο θα αυξήσει την αυτονομία γύρω στο 7%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

Το βάρος του θα αντιστοιχεί μόλις 7,7 kg, γεγονός που καθιστά εύκολη τη μεταφορά του, ενώ οι μπροστινοί κεντρικοί LED προβολείς του χαρίζουν περαιτέρω ασφάλεια, αλλά και στιλ.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της Hyundai αποτελεί μέλος του στρατηγικού σχεδίου του ομίλου Hyundai Motor για «πράσινες» μετακινήσεις, και ως εκ τούτου σκοπεύει το πατίνι να συμβαδίσει με το φιλόδοξο όραμα για λανσάρισμα Hyundai και Kia μοντέλων απαλλαγμένων από ρύπους.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...