Ρεκόρ στο Nurburgring για την Porsche Taycan (video)

Οι άνθρωποι της Porsche έχουν τοποθετήσει το ηλεκτρικό μοντέλο στο επίκεντρο της προσοχής τους

  • -
  • -

Στο επίκεντρο της προσοχής της Porsche έχει βρεθεί η επερχόμενη αμιγώς ηλεκτρική Taycan, η οποία θα παρουσιαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

Κάτι λιγότερο από μία βδομάδα πριν τα αποκαλυπτήρια, η γερμανική μάρκα εντατικοποιεί τις ενέργειές της, καταδεικνύοντας τις εξαιρετικές δυνατότητες του μοντέλου.

Μετά, λοιπόν, τη διάνυση 3.424 km σε διάστημα 24 ωρών στην πίστα υψηλών ταχυτήτων της μάρκας, Nardo, και την αποκάλυψη του εσωτερικού της, η Porsche «ρίχνει» την Taycan στα… βαθιά και δη στην «Πράσινη Κόλαση».

Εκεί το EV πέτυχε ακόμη ένα ρεκόρ, στην κατηγορία των τετράθυρων, αμιγώς ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων παραγωγής, μιας και γύρισε τη θρυλική Nordschleife σε 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Σημειώνεται πως το επίτευγμα πραγματώθηκε στη λίγο πιο κοντή διαμόρφωση της πίστας (20,6 km), η οποία χρησιμοποιείται για τις απόπειρες κατάρριψης ρεκόρ.

 Πέρα από τις επιδόσεις του μοντέλου, τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στον άνθρωπο που καθόταν πίσω από το τιμόνι της, τον οδηγό δοκιμών της Porsche, Lars Kern.

Το μοντέλο προπαραγωγής που «άλωσε» το Nurburgring, φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, συνολικής απόδοσης 600 ίππων και παρουσιάζεται ικανό να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα (250 km/h τελική).

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: H ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ CAYENNE ΠΕΤΥΧΕ ΕΝΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΡΕΚΟΡ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...