3.424 χλμ με ηλεκτρική Porsche σε 24 ώρες

Η μέση ταχύτητα της Taycan, που ταξίδεψε στην πίστα Nardo, κυμαινόταν μεταξύ 195 και 215 km/h

  • -
  • -

Προς τα επίσημα αποκαλυπτήριά της οδεύει η Porsche Taycan, στις 4 Σεπτεμβρίου, χωρίς αυτό, ωστόσο, να συνεπάγεται πως μέχρι τότε… κάθεται παρκαρισμένη σ’ ένα γκαράζ.

Προκειμένου, λοιπόν, να «σπάσουν» την προσμονή, οι άνθρωποι της γερμανικής μάρκας μετέφεραν το πολυαναμενόμενο μοντέλο προπαραγωγής στην πίστα υψηλών ταχυτήτων της μάρκας, Nardo, στην Ιταλία, υποβάλλοντάς το σε “τεστ” αντοχής.

Η Taycan φρόντισε να ικανοποιήσει το team της φίρμας, καθώς μέσα σε διάστημα 24 ωρών κατάφερε να διανύσει 3.424 km, ένα νούμερο που κρίνεται εντυπωσιακό, πόσω μάλλον όταν αφορά ένα αυτοκίνητο το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η PORSCHE TAYCAN ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ... ΚΡΑΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 911

Η μέση ταχύτητα του μοντέλου εντός πίστας κυμαινόταν μεταξύ 195 και 215 km/h, ενώ σταματούσε μόνο για την επανάφόρτισή του και την αντικατάσταση των οδηγών –συνολικά έξι test drivers της Porsche κάθισαν πίσω από το τιμόνι της.

Πώς, όμως, επιτεύχθηκε η διάνυση 3.424 km; Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η ταχεία φόρτιση της Taycan μέσω της τεχνολογίας επαναφόρτισης των 800-volt, ενώ για την εξοικονόμηση χρόνου ο σταθμός φόρτισης είχε τοποθετηθεί σε «απόσταση αναπνοής» από την πίστα.

Η μάρκα ναι μεν δεν αναφέρει πόσο διαρκούσε κάθε στάση για τη φόρτιση του μοντέλου, σε προγενέστερο χρόνο δε έχει υποστηρίξει πως οι χρόνοι φόρτισης θα είναι ταχύτεροι από αυτούς της Tesla, η οποία αξιοποιεί το δίκτυο των “υπερφορτιστών” (Supercharger network). Το μόνο που γνωρίζουμε –τουλάχιστον προσώρας- είναι πως η Taycan θα φέρει τη δυνατότητα να «εξοπλίζμεται» με 95 km μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: NEA PORSCHE CAYENNE TURBO S E-HYBRID ΜΕ 680 PS ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ 295 KM/H 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...