H ισχυρότερη Cayenne πέτυχε ένα ασυνήθιστο ρεκόρ (video)

Η Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid εντυπωσίασε στην πίστα Swedish Gotland Ring

  • -
  • -

Πριν λίγα χρόνια, η Porsche Cayenne Turbo S κατείχε τον τίτλο του γρηγορότερου SUV ευρείας παραγωγής στην πίστα του Nurburgring. Λίγο αργότερα, ωστόσο, το ρεκόρ της στην «Πράσινη Κόλαση» καταρρίφτηκε από την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, η οποία ολοκλήρωσε σε 7 λεπτά και 51,7 δευτερόλεπτα. Ούτε το εντυπωσιακό SUV της Alfa Romeo, όμως, κατάφερε να διατηρήσει τα κεκτημένα του, με την Mercedes-AMG GLC 63 S να πετυχαίνει ακόμη καλύτερο χρόνο, ήτοι 7 λεπτά και 49,369 δευτερόλεπτα.

Η Porsche παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις και ευελπιστούσε πως κάποια στιγμή θα επανέλθει. Η μεγάλη ώρα ενδεχομένως ήλθε μιας και τη γραμμή της παραγωγής της πέρασε η ισχυρότερη Cayenne που έχει κατασκευαστεί ποτέ, η υβριδική Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Προτού, ωστόσο, διεκδικήσει τις πιθανότητες που τις αναλογούν στην «Πράσινη Κόλαση»… αποφάσισε να ταξιδέψει στη Σουηδία και δη στην πίστα Swedish Gotland Ring, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή, προκειμένου να σημειώσει ένα άλλο ρεκόρ.

Πίσω από το τιμόνι του SUV της γερμανικής μάρκας με τους 680 ίππους και τα 900 Nm ροπής  κάθισε ο γνωστός Γερμανός οδηγός αγώνων και τηλεπαρουσιαστής Tim Schrick, o οποίος ολοκλήρωσε τον γύρο σε 3 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Προσαρμοσμένο στις ανάγκες της μη ολοκληρωμένης πίστας, το μοντέλο «φόρεσε» χρησιμοποιημένα λάστιχα δρόμου και αναδείχθηκε στο πρώτο όχημα που γύρισε το Swedish Gotland Ring, επιδεικνύοντας τις on και off-road ικανότητές του.

Η εν λόγω πίστα – τουλάχιστον προσώρας- αποτελεί έναν συνδυασμό ασφάλτου και χαλικιού: Το βόρειο τμήμα με μήκος 3,2 km έχει ασφλατοστρωθεί, ενώ το νότιο με μήκος 4,2 km είναι μόνο χαλίκι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...