"Μαύρη" πρωτιά για την Ελλάδα στα θανατηφόρα δυστυχήματα με μοτοσικλέτες

Σύμφωνα με τη Eurostat, στη χώρα μας, το 2017, καταγράφονται 20 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ αντιστοιχεί σε 8 θανάτους

  • -
  • -

Μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν προ ολίγων μηνών από την ACEA και τοποθετούσαν την Ελλάδα στην έκτη θέση των ευρωπαϊκών χωρών με τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει μία ακόμη πιο αποκαρδιωτική έκθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Eurostat, το 2017 η Ελλάδα αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» χώρα στην ΕΕ όσον αφορά τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα με μοτοσικλέτες ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Με 20 θανάτους ανά εκατομμύρια κατοίκους, η Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο της ΕΕ, ο οποίος ανέρχεται σε 8 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Αναφορικά με τους νεκρούς από τα τροχαία δυστυχήματα με αυτοκίνητο, στην κορυφή της θλιβερής λίστας βρίσκεται η Βουλγαρία με 64 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, ενώ η ασφαλέστερη χώρα είναι η Μάλτα με 11. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αντιστοιχεί σε 28.

Στους πεζούς που άφησαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, η αρνητική πρωτιά καταλαμβάνεται από τη Βουλγαρία με 37 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους, την ίδια ώρα που την καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η Δανία με 3 θανάτους.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για το 2017, η καλύτερα «θωρακισμένη» χώρα είναι η Σουηδία με 25 θανάτους από τροχαία (συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, ποδηλάτων και πεζών) ανά εκατομμύριο κατοίκους, ενώ ακολουθεί το Ην. Βασίλειο και η Δανία με 28 και 30 αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...