Renault Megane R.S Trophy- R: “Ισοπεδώνει” κάθε ρεκόρ

Μετά την «Πράσινη Κόλαση», το «καμάρι» της Renault… άλωσε και το Spa

  • -
  • -

Αφού κατέβασε το Honda Civic Type R από το θρόνο του στο Nurburgring, το Renault Megane R.S Trophy- R, έστρεψε…το βλέμμα του δυτικότερα της Γερμανίας εποφθαλμιώντας την κατάρριψη του ρεκόρ για προσθιοκίνητο hatchback και στη θρυλική πίστα Spa.

Οι υψηλές βλέψεις του γαλλικού «θηρίου» φαίνεται πως ήταν βάσιμες, μιας και ολοκλήρωσε το γύρο σημειώνοντας χρόνο 2:48:338, ήταν δηλαδή κατά 5 δευτερόλεπτα ταχύτερο από το μοντέλο που είχε το στέμμα. Πρόκειται για μία επίδοση που του χάρισε τον τίτλο για προσθιοκίνητο hatchback παραγωγής στο Spa.

Τα εύσημα πρέπει να απονεμηθούν στον γνωστό test-driver Laurent Hurgon, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του: «Για άλλη μία φορά νιώθω περήφανος και ευτυχισμένος. Η πίστα του Spa είναι από τις πιο συναρπαστικές στην Ευρώπη», σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ RENAULT MEGANE R.S TROPHY-R ΑΠΟ ΤΟ NURBURGRING

H συμβολή του Hurgon ναι μεν ήταν καθοριστική, το ρεκόρ ενδεχομένως να αποτελούσε… όνειρο θερινής νυκτός εφόσον η εξέλιξη του μοντέλου δεν είχε επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς πυλώνες: Τη μείωση του βάρους, την αεροδυναμική και το σύστημα ανάρτησης.

Ειδικότερα, το «αγρίμι» της γαλλικής μάρκας είναι περίπου 130 κιλά ελαφρύτερο από το «απλό» Trophy, χάρη σε ένα πρόγραμμα δραστικής μείωσης του βάρους, ενώ για τη βελτίωση της αεροδυναμικής του μοντέλου φρόντισε ένα επανασχεδιασμένο πάτωμα, καθώς και ένας πιο επιθετικός διαχύτης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ R.S TROPHY-R ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Κάτω από το καπό του καυτού γαλλικού hatch βρίσκεται ο 1.8 turbo, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 300 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή των 400 Nm εμφανίζεται στις 3.200 rpm. Ως κιβώτιο επελέγη το 6τάχυτο μηχανικό, τόσο για συμμετοχική οδήγηση όσο και επειδή είναι ελαφρύτερο από το αυτόματο EDC, διπλού συμπλέκτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...