Νέο μέλος του Δ.Σ. του ομίλου PSA ο Michael Lohscheller

O CEO της Opel διαδέχεται τον Jean - Christophe Quémard, ο οποίος παραμένει μέλος της Παγκόσμιας Εκτελεστικής Επιτροπής

  • -
  • -

Τον διορισμό του Διευθύνοντος Συμβούλου της Opel, Michael Lohnscheller, ως μέλος του ΔΣ του ομίλου PSA με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου, 2019 μέχρι τη λήξη της θητείας του Δ.Σ., στις 2 Απριλίου 2021, αποφάσισε το Εποπτικό Συμβούλιο που συνήλθε στις 23 Ιουλίου 2019.

Διαδέχεται τον Jean - Christophe Quémard, Executive Vice President, Director Middle-East & Africa. Το Εποπτικό Συμβούλιο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Jean-Christophe Quémard για τη σημαντική συμβολή του στο Διοικητικό Συμβούλιο από το 2012. Ο ίδιος παραμένει μέλος της Παγκόσμιας Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο διορισμός του Michael Lohscheller στο Δ.Σ. επιβεβαιώνει τη σημασία της ένταξης της Opel Vauxhall στο Groupe PSA. Ως νέο μέλος, θα φέρει στο Διοικητικό Συμβούλιο τη διεθνή εμπειρία που απέκτησε από αρκετές εταιρείες ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer), καθώς και τις ειδικές γνώσεις του σε θέματα χρηματοοικονομικής φύσεως, εμπορίου και logistics.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ OPEL ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ GOCAR ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ

Ο Louis Gallois, Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου του Groupe PSA έκανε τις εξής δηλώσεις: «Με ιδιαίτερη χαρά, μαζί με τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, υποδεχόμαστε τον Michael Lohscheller στο Διοικητικό Συμβούλιο του Groupe PSA. Η απόφαση μας συνάδει με την προθυμία του Ομίλου και του Εποπτικού Συμβουλίου να συνεχιστεί η διεθνοποίηση της ανώτερης ηγεσίας. Επίσης, αναγνωρίζει το ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Michael Lohscheller στην ανάκαμψη της Opel Vauxhall.»

Ο Michael Lohscheller κατέχει τον τίτλο του Chief Executive Officer (CEO) της Opel Automobile GmbH από το 2017. Πριν αναλάβει αυτό το αξίωμα, ήταν υπεύθυνος χρηματοοικονομικών υποθέσεων της  εταιρείας.

Πριν προσχωρήσει στην Opel το Σεπτέμβριο του 2012, ο Michael Lohscheller διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος(Executive Vice President) και CFO του Volkswagen Group of America, όπου ηγήθηκε μιας επιτυχημένης ανάκαμψης.

Κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του, ο Lohscheller εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες αυτοκινήτων, παρέχοντας ποικίλες υπηρεσίες από υπεύθυνες θέσεις του χρηματοοικονομικού τομέα. π.χ. μάρκετινγκ και πωλήσεις, αγορές και logistics.

Ο Lohscheller πήρε πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων το 1992, έχοντας φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών (University of Applied Sciences) στο Osnabrück, Γερμανία, και στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (Ισπανία). Το 1996, έλαβε μεταπτυχιακό στο European Marketing Management από το Brunel University στο Λονδίνο, παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...