Πρόεδρος της Opel: Τα καλύτερα είναι μπροστά μας

Ο Michael Lohscheller μιλάει αποκλειστικά στο GOCAR για το παρόν και το μέλλον της γερμανικής μάρκας

  • -
  • -

Το πιο δραστήριο έτος της Opel στη σύγχρονη ιστορία της, με λανσάρισμα 7 νέων αυτοκινήτων εντός του 2017, συνέπεσε χρονικά με την ενσωμάτωση της γερμανικής μάρκας στο PSA Group. Η Opel έχει εξασφαλίσει την αυτονομία της εντός του γαλλικού ομίλου, κάτι που δίνει στο νέο της Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Michael Lohscheller, ελευθερία κινήσεων.

Συναντήσαμε τον κ. Lohscheller στο Darmstadt της Γερμανίας με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου SUV της μάρκας, του Grandland X, και είχαμε μία σύντομη συνομιλία μαζί του για τη νέα εποχή της Opel, το θέμα με τις εκπομπές ρύπων αλλά και την μεγάλη του αγάπη, τον μαραθώνιο δρόμο.

Αναλάβατε επικεφαλής της μάρκας σε μία νέα εποχή, εντός του Ομίλου PSA. Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Opel τα επόμενα χρόνια;

Καταρχάς βρισκόμαστε στην πρεμιέρα ενός συναρπαστικού αυτοκινήτου, του Grandland X. Μπορείτε να περιμένετε και άλλα μοντέλα όπως αυτό. Μαζί με τον Όμιλο PSA θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν «Ευρωπαίο πρωταθλητή» που θα κατασκευάζει φανταστικά αυτοκίνητα με ανάλογη τεχνολογία.

Π.χ., θα λανσάρουμε plug-in υβριδική έκδοση του Grandland X, η οποία θα είναι τετρακίνητη. Οπότε οι πελάτες μας να είναι σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη ενδιαφέροντα μοντέλα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το λανσάρισμα τόσο πολλών νέων αυτοκινήτων το 2017, όμως τα καλύτερα δεν έχουν ακόμη έρθει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ OPEL GRANDLAND X


Πιστεύετε ότι το νέο πιο αυστηρό πρωτόκολλο μέτρησης κατανάλωσης καυσίμου WLTP που αντικαθιστά τον κύκλο NEDC, θα δώσει πίσω στην αυτοκινητοβιομηχανία τη χαμένη αξιοπιστία λόγω του dieselgate;

Θεωρώ ότι είναι το σωστό βήμα, όμως χρειάζεται να γίνουν και άλλα πράγματα. Άλλωστε λάβαμε σχετικές πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια ήδη από το 2015. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία στα μάτια των πελατών και το νέο σύστημα μέτρησης WLTP βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Γνωρίζουμε ότι είστε λάτρης του Μαραθωνίου, με συμμετοχή σε αρκετούς διεθνείς αγώνες. Έχετε λάβει μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας;

Όντως, συμμετείχα στον Μαραθώνιο της Αθήνας το 2015 και πραγματικό το απόλαυσα. Ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Είναι δύσκολος μαραθώνιος λόγω του ανάγλυφου της διαδρομής, αλλά και της ζέστης. Ο χρόνος μου ήταν 4 ώρες και 6 λεπτά, πιο αργός από αυτόν που κάνω συνήθως, 3 ώρες και 45 λεπτά (σ.σ. χρόνος εξαιρετικός για μη επαγγελματίες αθλητές).