Extreme… καταστάσεις στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood

Το φετινό FoS τα είχε, πραγματικά, όλα: Hypercars, ρεκόρ, ακροβατικά, «αθώες» στούκες και… ιπτάμενα αγωνιστικά

  • -
  • -

Το ετήσιο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood συνιστά μια από τις πιο λαμπερές γιορτές του αυτοκινήτου που μπορεί να συναντήσει κανείς ανά την υφήλιο. Κάθε χρόνο το «παρών» δίνουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, ενώ τα βλέμματα μαγνητίζουν μια σειρά μοντέλων που επιδεικνύουν τις εντυπωσιακές δυνατότητές τους.

Το φετινό FoS, που διεξήχθη – ως είθισται- νότια του Λονδίνου, το τετραήμερο 4-7 Ιουλίου 2019, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Hypercars, μοναδικά ρεκόρ, απρόοπτα, αυτοκίνητα-ζογκλέρ που… ακροβατούν στις δύο ρόδες και… επανδρωμένα οκτακόπτερα αποτέλεσαν τους μεγάλους πρωταγωνιστές του φεστιβάλ και συνέθεσαν ένα ξεσηκωτικό θέαμα.

Το GOCAR σας παρουσιάζει όλα όσα θα θυμόμαστε από το φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood:

1)  Μια Jaguar F-Type πάει στις… δύο ρόδες


Με τον εκκεντρικό Terry Grant πίσω από το τιμόνι, ακόμα και το πιο ριψοκίνδυνο ακροβατικό προβάλλει… απλό. Τι και αν μας κοψοχόλιασε, φλερτάροντας με το «τουμπάρισμα»; Εν τέλει, ουδέποτε απώλεσε τον έλεγχο του εντυπωσιακού μοντέλου και απέσπασε το χειροκρότημα.

2)   Το επερχόμενο Land Rover Defender κάνει στάση στο FoS


To off-road μοντέλο έφτασε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας… εξουθενωμένο, μιας και είχαν προηγηθεί εξαντλητικές δοκιμές, με φόντο τη βελτιστοποίηση κάθε πτυχής του. Συντροφιά στο θηρίο της Land Rover κράτησε μια αμιγώς ηλεκτρική Jaguar eTrophy I-Pace, μια Jaguar XE SV Project 8 Touring Pack και ένα Range Rover Velar SVAutobigraphy Dynamic.

3)   Μια Lancia Delta S4… λιγότερη


Ο οδηγός του αγωνιστικού μοντέλου της δεκαετίας του 1980, με την εμφάνιση Martini, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω στα προστατευτικά της πίστας. Η Delta έπαθε μεγάλη ζημιά, ευτυχώς, ωστόσο, δεν τραυματίστηκε κανείς.

4)  Ricciardo πηγαίνει με τραβηγμένο… το χειρόφρενο


Με παράσημο τα 7 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα στο Nurburgring, η παρουσία του δυναμικού Renault Megane RS Trophy R στο FoS δημιούργησε πλήθος προσδοκιών. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που στο σαλόνι του καθόταν ο Daniel Ricciardo. Ο οδηγός της F1 θέλησε να «σπάσει» τα δεσμά και ως εκ τούτου, «είπε» να ολοκληρώσει την ανάβαση με το χειρόφρενο σηκωμένο.

5)   Ένα Pagani Zonda R… τράκαρε χωρίς κανέναν λόγο


 Ο οδηγός του ξεχωριστού supercar, στην προσπάθειά του να ανοίξει την τροχιά και να στρίψει, απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, μ’ αποτέλεσμα να… το τραυματίσει

6)   Πιο γρήγορο από μονοθέσιο της F1: Το ηλεκτρικό Volkswagen πήρε το ρεκόρ!


Μετά το Pikes Peak και το Nurburgring, έπεσε και το «κάστρο» του Goodwood για το ηλεκτρικό Volkswagen ID. R. Το πρωτότυπο των 680 ίππων σημείωσε το απόλυτο ρεκόρ.

7)   Τρία πρότζεκτ μοντέλα της Ferrari έλαμψαν στο Goodwood


Το φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είχε ξεχωριστή ιστορική σημασία για τη μάρκα με το αλογάκι, καθώς αποτέλεσε το πρώτο event όπου παρουσίασε τρία project αυτοκίνητα. Ο λόγος για τις Ferrari P80/C, SP3JC και Ferrari Monza SP2.

8)   Νέα εποχή αγώνων: Επανδρωμένα οκτακόπτερα σχίζουν τον αέρα 


Πώς θα σας φαινόταν να παρακολουθείτε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού οι οποίοι θα λαμβάνουν χώρα στον αέρα; Αν δεν έχετε κάποια απάντηση, καλό θα ήταν να ρωτήσετε τους επισκέπτες του περασμένου FoS όπου συστήθηκαν  με το Airspeed Mk. IV και έγιναν μάρτυρες μερικών συγκλονιστικών πτήσεων.

9)   Ford GT Mk II: Η σκληροπυρηνική έκδοση με την εξωγήινη τιμή


Υπό την κωδική ονομασία “Ford  GT Mk II”, το σκληροπυρηνικό μοντέλο θα κοσμεί το γκαράζ 45 τυχερών, με την τιμή της κάθε μονάδας να ανέρχεται σε… μόλις 1,2 εκ δολάρια. Κάτω από το καπό, βέβαια, δεσπόζει νωστός κινητήρας 3.5L Ecoboost της Ford ο οποίος αποδίδει 700 ίππους και «υπόσχεται» κορυφαίες επιδόσεις.

10)                Radical Rapture μεμοτέραπό Focus RS


 H Radical Sportscar αποκάλυψε το νέο Rapture που αποτελεί τη ναυαρχίδα των σπορ αυτοκινήτων της. Το ελαφρύ αμάξωμα εφοδιάστηκε με ένα ισχυρό μοτέρ και συγκεκριμένα η ισχύς του Rapture προέρχεται από τον γνώριμο κινητήρα της Ford, τον 2.3 EcoBoost των 350 ίππων και των 434 Nm ροπής

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...