Νέα εποχή αγώνων: Επανδρωμένα οκτακόπτερα σχίζουν τον αέρα (video)

Η πρόγευση θα δοθεί στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood

  • -
  • -

Τη δυνατότητα να συστηθούν με τις απαρχές μιας νέας εποχής θα έχουν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το οποίο ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 4/7, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκεί θα δεσπόζει ένα Airspeeder Mk. IV, το πρώτο επανδρωμένο οκτακόπτερο που θα συμμετέχει σε… εναέριους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Υπό την ονομασία “Airspeeder” το εν λόγω σπορ θα συγκεντρώνει στον υπερθετικό βαθμό κάθε βασικό χαρακτηριστικό των σπουδαιότερων αγώνων ταχύτητας: Τη φόρμουλα της Formula E, τις συγκινήσεις των εναέριων αγώνων και τη λάμψη της Formula 1.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης υπαίθριας έκθεσης αυτοκινήτου, τα διεθνή Μέσα και οι VIP επισκέπτες που θα βρεθούν στο αεροδρόμιο του Goodwood (Goodwood Aerodrome) θα γίνουν μάρτυρες μιας επίδειξης μοναδικών πτήσεων. Οι τελευταίες, μάλιστα, θα παραχωρούν μια «πρόγευση» για το τι πρέπει να αναμένουμε από τους επερχόμενους, «επαναστατικούς» αγώνες.  

Το Airspeeder Mk.IV ζυγίζει 250 κιλά και μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο βάρους έως 100 κιλών. Κάθε μπαταρία εξασφαλίζει ενέργεια για 15 λεπτά και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 200 km/h.  Εφοδιάζεται με αισθητήρες οι οποίοι το προστατεύουν από το ενδεχόμενο σύγκρουσης. 

Μεγάλος χορηγός (Title Sponsor) του νέου μεγαλοφυούς εγχειρήματος αποτελεί η εταιρεία Equals, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή λύσεων αναφορικά με τα καθημερινά οικονομικά προβλήματα μέσω της ευρηματικότητας.

Οι νεοφυείς αγώνες Aispeeder series, από κοινού με την Equals, επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αξιοποιώντας τον ανταγωνισμό ως έναν «καμβά» για την ανάπτυξη ιπτάμενων αγωνιστικών υψηλών επιδόσεων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...