Nissan: "Πρόβλημα τα μειωμένα κυβερνητικά κίνητρα και η ανεπάρκεια υποδομών φόρτισης"

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος και πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής της Nissan για την Κίνα, Makoto Uchida, αναφέρθηκε στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Πίστη στη δέσμευση της πως θα κάνει ό,τι "περνάει από το χέρι της" για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος ηλεκτρικής κινητικότητας παραμένει η Nissan, όπως ανήγγειλε ο ανώτερος αντιπρόεδρος και  πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής της  Nissan για την Κίνα, Makoto Uchida, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ των Νέων Πρωταθλητών στο Dalian, της Κίνας, στις 3 Ιουλίου.

Για την υλοποίηση, ωστόσο, του οράματος της μάρκας, που ενσαρκώνεται μέσω του Nissan Intelligent Mobility, o κ. Uchida τόνισε πως «θα χρειαστεί μια πολυδύναμη στρατηγική», ενώ για την ομαλή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, πρόσθεσε πως πρέπει να χαραχθεί, για κάθε χώρα, ξεχωριστή πολιτική που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητές της.

 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN MICRA 1.0 IG-T 100 PS

Κινητήρια δύναμη της Nissan αποτελεί η τεχνολογία της μάρκας “e-Power”, η οποία, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα εφαρμοστεί στην Kίνα. Όπως υπογράμμισε «το e-POWER, κινείται αμιγώς με ηλεκτροκινητήρα που  τροφοδοτείται από βενζινοκινητήρα. Συνεχίζουμε επίσης να διερευνάμε άλλες τεχνολογίες για EVs όπως το υδρογόνο, τις κυψέλες καυσίμου, τα υβριδικά και άλλα, για να δούμε πώς μπορούν επίσης να αποτελέσουν μέρος της μακροπρόθεσμης λύσης».

Αναφερόμενος στα μεσοπρόθεσμα σχέδια της μάρκας, εστίασε στην επιθυμία να υπάρχουν, μέχρι το 2022, 20 ηλεκτρικά τα οποία θα «αντιπροσωπεύουν το 30% των συνολικών πωλήσεων, με  περισσότερη ανακύκλωση μπαταριών, επαναχρησιμοποίηση, καθώς και περισσότερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας να έχουν κατασκευαστεί έως το 2022».

Επιπροσθέτως, όπως σημείωσε, πρέπει να ξεπεραστούν και μια σειρά σκοπέλων, καθώς η ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των EVs «αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως μειωμένα κυβερνητικά κίνητρα, ανεπάρκεια υποδομών φόρτισης, ανησυχίες σχετικά με την εμβέλεια της τρέχουσας τεχνολογίας των μπαταριών στα EVs, αλλά και την ανάγκη ταχύτερης ανάπτυξης αυτών καθαυτών των  EVs».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...