«Δεν θα χρειάζεται να φορτίζετε το ηλεκτρικό Corsa πάνω από μια φορά την εβδομάδα»

Ο Andreas Marx, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Opel, μας μιλά για το Corsa-e που έρχεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2020

  • -
  • -

Η ηλεκτρική εποχή της Opel δεν σηματοδοτείται από ένα μεγάλο και πολύ ακριβό αυτοκίνητο, αλλά από το νέο Corsa. Το σουπερμίνι της γερμανικής μάρκας λανσάρεται αρχικά ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, προσφέροντας μηδενικές εκπομπές ρύπων για τις εβδομαδιαίες μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Με τον Andreas Marx, Διευθυντή Μάρκετινγκ Προϊόντων της Opel, συνομιλήσαμε για την τιμή και την αυτονομία του Corsa-e, το προφίλ των οδηγών του και τη στρατηγική της μάρκας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Παρουσιάσατε πρώτα το ηλεκτρικό Corsa και στη συνέχεια τις συμβατικές εκδόσεις. Τι σημαίνει αυτό, τόσο για την Opel όσο και για τους πελάτες της;

Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να λανσάρουμε το Corsa πρώτα ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, διότι γνωρίζαμε από τις έρευνες που είχαμε κάνει ότι είναι μία τεχνολογία που ποτέ μέχρι σήμερα οι καταναλωτές δεν περίμεναν από την Opel και ειδικότερα από το Corsa σε αυτή την κατηγορία. Η ηλεκτροκίνηση, ειδική στην μικρή κατηγορία, αποτελεί κορυφαία τεχνολογία. Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε πρώτα το Corsa-e.

Το τμήμα μάρκετινγκ συνηθίζει να προβάλλει την αρχική τιμή ενός μοντέλου, η οποία είναι χαμηλή. Στην περίπτωση του ηλεκτρικού Corsa, η τιμή του είναι υψηλή (σ.σ. από 29.900 ευρώ στη Γερμανία).

Ο πελάτης πριν την τιμή του αυτοκινήτου, θέλει να μάθει τα οφέλη που θα έχει ο ίδιος από το συγκεκριμένο μοντέλο. Η τεχνολογία για εμάς, μία γερμανική μάρκα, είναι πολύ σημαντική. Και αυτό κάνουμε με το Corsa-e. Η τιμή του έχει άμεση σχέση με την κορυφαία τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που ενσωματώνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ OPEL CORSA

Μπορείτε να περιγράψετε το προφίλ εκείνου που θα αγοράσει το ηλεκτρικό Corsa;

Το προφίλ του ιδιοκτήτη του Corsa-e δεν καθορίζεται τόσο από το φύλο ή την ηλικία, όσο από τη νοοτροπία που τον χαρακτηρίζει. Μπορεί εύκολα κάποιος να βρει λόγους για τους οποίους δεν θα αποκτήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όμως οι συγκεκριμένοι πελάτες έχουν… ανοικτούς ορίζοντες όταν έρχεται η στιγμή να οδηγήσουν ένα EV. Αναζητούν καταρχάς ένα ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο και στη συνέχεια να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Αρκετοί επίσης εκτιμούν το πόσο αθόρυβο είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Πότε πιστεύετε ότι οι μπαταρίες θα είναι μικρές, ελαφριές και θα προσφέρουν μεγάλη αυτονομία;

Δεν απέχουμε πολύ από αυτό το σημείο. Υπάρχουν ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μεγάλη αυτονομία. Στην Opel θέλουμε να «εκδημοκρατίσουμε» την καινοτομία και χρειάζεται να εξελίξουμε αυτοκίνητα που θα είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση. Και ταυτόχρονα να είναι προσιτά για την τσέπη των πελατών μας. Θεωρούμε ότι το Corsa-e είναι προσιτό, με κορυφαία τεχνολογία και κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε διανύει με το αυτοκίνητο λιγότερα από 300 χλμ την εβδομάδα. Άρα θα χρειάζεται να φορτίζουν το ηλεκτρικό Corsa μόνο μία φορά την εβδομάδα. Ένα ηλεκτρικό όχημα με αυτονομία 600 χλμ θα έχει και ανάλογη τιμή αγοράς.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...