Τα πρώτα ηλεκτρικά Opel είναι εδώ! (vid)

Γνωρίσαμε τα Corsa-e και Grandland X Hybrid 4, τα οποία θα πωλούνται στην Ελλάδα από το 2020

  • -
  • -

Ενώπιον 300 δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller, παρουσίασε στο Russelsheim τα δύο αυτοκίνητα που ορίζουν στην πράξη τη φράση «Opel goes Electric». Το GOCAR βρέθηκε στην έδρα της Opel, ώστε να έχει την πρώτη γνωριμία με το 100% ηλεκτρικό Corsa-e και το plug-in υβριδικό SUV, το Grandland X Hybrid4.

Αποτελώντας πλέον μέλος της οικογένειας PSA, η Opel επέστρεψε το 2018 στην κερδοφορία (859 εκατ. ευρώ), ενώ ξεπέρασε σε πωλήσεις το 1 εκατ. αυτοκίνητα (30% εκ των οποίων είναι SUV). Κάνοντας χρήση πλατφορμών και κινητήρων από το γαλλικό όμιλο, θα κάνει μέσα στην επόμενη πενταετία στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 66 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 66 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Η αρχή θα γίνει το 2020 με τέσσερα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, δύο εκ των οποίων είναι αυτά που είδαμε στο Russelsheim. Τα άλλα δύο είναι το νέο, ηλεκτρικό, Mokka X και το επίσης ηλεκτρικό Vivaro-e. Ως το 2024 όλα τα μοντέλα της Opel θα διαθέτουν ηλεκτρική ή plug-in υβριδική έκδοση

Opel Corsa-e

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής μάρκας περνά στην 6η γενιά, αρχικά με το λανσάρισμα της ηλεκτρικής του έκδοσης! Κάτι που καταδεικνύει αφενός την στρατηγική απόφαση της Opel να περάσει στην ηλεκτρική εποχή και αφετέρου την προσπάθεια να καλύψει το… χαμένο έδαφος.

Το νέο Corsa βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του Ομίλου PSA (την μοιράζεται με το Peugeot 208). Παρά τα όσα «υποδηλώνει» η σχεδίασή του, δεν έχει μακρύνει ούτε φαρδύνει, είναι όμως χαμηλότερο (λόγω της σχεδίασης της τύπου-coupe οροφής) και ελαφρύτερο (περίπου 100 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό του). Το ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει πάντως αυξημένο βάρος, λόγω της παρουσίας των μπαταριών.

Το ηλεκτρικό μοτέρ του Corsa-e αποδίδει ισχύ 136 ίππων και ροπή 260 Nm. Λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 50 kWh, οι οποίες του χαρίζουν αυτονομία 330 km, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Η φόρτισής τους στο 80% μέσω ταχυφορτιστή διαρκεί 30 λεπτά (προσφέροντας αυτονομία 260 km). Οι μπαταρίες καλύπτονται από 8ετή εγγύηση.

Το Corsa-e υπόσχεται ευκολία και… ησυχία στις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ η fun πλευρά της οδήγησης τονίζεται από τις επιδόσεις του, ανάλογες ενός σπορ σουπερμίνι: 0-50 km/h σε 2,8 sec και 0-100 km/h σε 8,1 sec.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκαν οι τιμές του αυτοκινήτου στη Γερμανία. Αρχίζουν από τα 29.900 ευρώ για την έκδοση Selection (στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται κλιματισμός, cruise control, αυτόνομο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, ανάγνωση πινακίδων κυκλοφορίας κ.α.), ενώ η εικονιζόμενη First Edition κοστίζει 32.900 ευρώ (επιπλέον full LED φώτα, 17άρες ζάντες αλουμινίου, ψηφιακός πίνακας οργάνων κ.α.).

Η έναρξη παραγωγής του Opel Corsa-e έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2020, με τις πρώτες παραδόσεις να ακολουθούν το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Opel Grandland X Hybrid4

Το μεσαίο SUV με το σήμα της Opel στην μάσκα, αποκτά υβριδική και τετρακίνητη έκδοση στο πρόσωπο του Grandland X Hybrid4. Το υβριδικό σύστημα συνδυαστικής ισχύος 300 ίππων περιλαμβάνει τον 1.6 turbo βενζίνης 200 PS και δύο ηλεκτρικά μοτέρ (109 PS έκαστο). Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο 8άρι αυτόματο κιβώτιο και ο δεύτερος στον πίσω άξονα.

Το Grandland X Hybrid4 διαθέτει τέσσερις λειτουργίες οδήγησης (Sport, Hybrid, Electric, AWD), τις οποίες επιλέγει ο οδηγός ανάλογα με τη διαδρομή και τη διάθεσή του. Οι μπαταρίες 13,2 kWh φορτίζουν στην πρίζα και χαρίζουν κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων για αποστάσεις έως 52 km. Στον κύκλο WLTP, η κατανάλωση σε υβριδική λειτουργία είναι 1,6 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 37 g. CO2 ανά km.

Οι πρώτες παραδόσεις στην Ελλάδα αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε τιμές που δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί (στη Γερμανία αρχίζουν από τις 50.000 ευρώ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...