Δεν θα υπάρχουν διάδοχοι για τα BMW i3 και i8

Τι θα συμβεί όταν οι φουτουριστικές γραμμές τους… “γεράσουν”;

  • -
  • -

Αναμφίβολα, τα BMW i3 και i8 είναι αρκετά μπροστά από την εποχή τους, τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά. Από την άλλη, ο χρόνος είναι… εχθρός και όπως και οι άνθρωποι έτσι και τα αυτοκίνητα “γεράζουν”. Συνεπώς, τα παραπάνω μοντέλα θα πρέπει σύντομα να ανανεωθούν.

Η ΒMW έχει την απάντηση έτοιμη για αυτό το θέμα, η οποία προέκυψε στην εκδήλωση που έγινε στο Μοναχό. Αρχικά, θεωρήσαμε ότι το Vision M Next Concept αποτελεί τον διάδοχο του εντυπωσιακού i8, αλλά μάλλον φαίνεται να κάνουμε λάθος. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάπτυξης των μοντέλων της BMW, Klaus Frölich, το πρωτότυπο που βλέπετε στη φωτογραφία δεν αποτελεί τον προπομπό της νέας γενιάς i8 και μάλιστα δεν πρόκειται να δούμε διάδοχο του i3 και του i8. Ανέφερε ότι όλα τα “i” μοντέλα είναι one-off, δηλαδή κατασκευάστηκαν για… λίγα χρόνια και να μείνουν στην ιστορία.

Όσον αφορά το Vision M Next Concept, ο Frölich επιβεβαίωσε ότι θα περάσει τη γραμμή παραγωγής μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η BMW χαρακτηρίζει το πρωτότυπο ως ένα υβριδικό sportscar που συμπεριφέρεται ως ένα μοντέλο “M”. Το συνολικό του βάρος θα είναι περιορισμένο, καθώς ο στόχος της γερμανικής μάρκας είναι να φτάσει τα 1.700 κιλά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...