Πού υπάρχει ελεύθερη θέση πάρκινγκ; Η Ford θα έχει την απάντηση (video)

Ford και Vodafone ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βάλουν τέλος στο άγχος των οδηγών

  • -
  • -

Ένας από τους μεγαλύτερους πραγματικούς εφιάλτες των οδηγών στις μεγαλουπόλεις είναι η στιγμή που, παρά τις ατελείωτες προσπάθειές τους, αδυνατούν να βρουν μια θέση πάρκινγκ.

 Η Ford κατανοεί το εν λόγω πρόβλημα και είναι έτοιμη να προσφέρει το «αντίδοτο» για την αντιμετώπισή του, απαλλάσσοντας τον Ευρωπαίο, και δη τον Έλληνα οδηγό από το άγχος.

Ειδικότερα, η αμερικανική μάρκα σε συνεργασία με τη Vodafone διενεργούν πιλοτικές δοκιμές πάνω σε μια τεχνολογία διασύνδεσης των οχημάτων, η οποία θα ενημερώνει τους οδηγούς για τη διαθεσιμότητα των πλησιέστερων θέσεων στάθμευσης, ενώ στη συνέχεια θα τους παραχωρεί συμβουλές για το πώς μπορούν να φτάσουν στο σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗ FORD

Το εγχείρημα των δύο εταίρων αποτελεί μέρος του προγράμματος KoMoD (Kooperative Mobilitat im digitalen Tesfeld Dusseldorf, που πραγματοποιείται στη Γερμανία και περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 15 εκ. ευρώ, με στόχο τη διεύρυνση της γνώσης πάνω στη διασύνδεση των οχημάτων και την αυτόνομη οδήγηση.

«Όταν τα οχήματα μπορούν ν’ ανταλλάξουν δεδομένα, σε πραγματικό χρόνο, η κίνηση θα αποσυμπιεσθεί, η διαδικασία αναζήτησης μιας θέσης στάθμευσης θα γίνει λιγότερο αγχωτική και οι άνθρωποι θα φτάνουν στον προορισμό τους γρηγορότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επικεφαλής της Καινοτομίας της Vodafone, Michael Reinartz.

Παράλληλα, το μεγαλεπήβολο project της Vodafone και της Ford, KoMoD, θα επαφίεται και σε μια σειρά άλλων καίριων λειτουργιών μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

 Traffic Light Assistance System: Ο πίνακας οργάνων θα προβάλλει τον εναπομείναντα χρόνο προτού γίνει πράσινο/ κόκκινο το φανάρι.

 Tunnel Information System:  Αυτό παρέχει πληροφορίες για την κυκλοφορία εντός των τούνελ, όπως είναι τυχόν κλειστές λωρίδες, όρια ταχύτητας και οχήματα που κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα.


 Vario 
Display: Προσφέρει ενημέρωση για σπουδαία δρώμενα (συναυλίες, ποδοσφαιρικοί αγώνες  κ.ο.κ.) τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

 Traffic Control Systems: Επιτρέπουν στους οδηγούς να υιοθετήσουν μια συγκεκριμένη ταχύτητα  η οποία θα καταστήσει δυνατή τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

 Smart traffic sign transmission: Στέλνει στην οθόνη του οδηγού τα όρια ταχύτητας, καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, χάρη στην παρουσία καμερών.

Bad weather warning: Χάρη στον εν λόγω σύστημα τα αυτοκίνητα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες.

 Σημειώνεται πως η Ford, λίγους μήνες πριν, είχε παρουσιάσει μια λειτουργία, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορούσε να ενημερωθεί για τυχόν ατύχημα που έχουν συμβεί σε κοντινή απόσταση.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...