Ford: Νέα μοντέλα και ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη

Νέο πλάνο ευρείας αναδιάρθρωσης της μπλε οβάλ μάρκας στην Ευρώπη

  • -
  • -

Τα δραστικότερα μέτρα κατά τη μακροχρόνια δραστηριοποίηση της στην Ευρώπη λαμβάνει η Ford, η οποία, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, λανσάρει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, καθώς και μία «φρέσκια» γκάμα οχημάτων. Θεμελιώδης στόχος της μπλε οβάλ μάρκας είναι η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων στη Γηραιά Ήπειρο, προλειαίνοντας με αυτό τον τρόπο το έδαφος για την παγίωση μιας βιώσιμης κερδοφορίας και, μακροπρόθεσμα, την επίτευξη περιθωρίου κερδών προ τόκων και φόρων 6%.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο θα εγκαινιαστεί τη 1 Ιουλίου, και θα συγκροτείται από τρεις νεοφυείς επιχειρηματικές ομάδες, οι οποίες θα λαμβάνουν αποφάσεις βάσει των αναγκών των πελατών της Ford. Πρόκειται για τρία επιχειρηματικά groups που θα εστιάζουν στα Επαγγελματικά οχήματα (CVs), τα Επιβατικά οχήματα και τις Εισαγωγές, καθένα εκ των οποίων θα διατηρεί ξεχωριστή διοίκηση και επικεφαλής.

Οι τρεις επιχειρηματικοί πυλώνες της Ford

Έχοντας στο τιμόνι τον Hans Schep, η επιχειρηματική μονάδα των CVs θα έχει έδρα το υπάρχον κέντρο επαγγελματικών οχημάτων στο Dunton του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα υποβληθεί σε βελτίωση των εγκαταστάσεων, ενώ θα διενεργηθούν και επενδύσεις για την ανάπτυξη τεχνογνωσίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει στόχο την καθιέρωση της Ford ως κορυφαία μάρκα CV στην Ευρώπη, κάτι που θα συμπαρασύρει ανοδικά, σε ορίζοντα 5 ετών, και τις πωλήσεις των pick up της. Στην υλοποίηση του μεγαλοφυούς πλάνου σημαντική κρίνεται και συνεισφορά του στρατηγικού εταίρου της μάρκας, της Volkswagen, καθώς και άλλων κοινοπραξιών όπως είναι η Ford Otosan στην Τουρκία και η αναδιαρθρωμένη Ford Sollers στη Ρωσία.

Επικεφαλής του χαρτοφυλακίου του δεύτερου πυλώνα της Ford, των επιβατικών, θα είναι ο Roelant de Waard. Η έδρα θα βρίσκεται στην Κολωνία της Γερμανίας όπου και θα συντονιστεί η ευρωπαϊκή παραγωγή μιας ευρείας γκάμας αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων πολλών SUV, ενώ έμφαση θα δοθεί και στα οχημάτων που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Αναφορικά με την τρίτη επιχειρηματική μονάδα, των Εισαγωγών, αυτή θα είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή πολλών εμβληματικών αυτοκινήτων όπως είναι το Mustang, το Explorer και η ολοκαίνουρια αμιγώς ηλεκτρική Mustang που θα λανσαριστεί το 2020. Σημειώνεται πως στόχος της Ford είναι κάθε χρόνο, και μέχρι το 2024, να τριπλασιάζονται οι εισαγωγές επιβατικών στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον τρία νέα μοντέλα

Οι νέες δραστηριότητες της μάρκας, παράλληλα, περιλαμβάνουν το λανσάρισμα τουλάχιστον τριών μοντέλων, μέσα στην επόμενη πενταετία, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου αμιγώς ηλεκτρικού που εμπνέεται από τη Mustang. Τα νέα μοντέλα θα προστεθούν δίπλα στο ολοκαίνουριο Kuga, Puma, και του plug-in υβριδικού Explorer που καταφτάνει στις αρχές του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: TO FORD PUMA ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΩΣ CROSSOVER

Ο μετριασμός του αποτυπώματος άνθρακα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ford, η οποία εναποθέτει τις ελπίδες της στη βελτίωση των συμβατικών κινητήρων της, ξεχωριστή για κάθε χώρα γκάμα μοντέλων και μια στροφή στα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Για το σκοπό αυτό, κάθε καινούριο μοντέλο θα περιλαμβάνει τουλάχιστον από μια εξηλεκτρισμένη έκδοση.

Δράσεις βιωσιμότητας

Η αύξηση της κερδοφορίας της Ford συνιστά έναν εκ των πρωταρχικών στόχων της εταιρείας, κάτι που ευελπιστεί πως θα το επιτύχει μέσω της βιομηχανικής βιωσιμότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας και την πώληση έξι εγκαταστάσεων παραγωγής ή συναρμολόγησης εξαρτημάτων, μεταξύ των οποίων του Bridgend Engine Plant στην Ουλία, του Ford Aquitaine Industries Transmission Plant στη Γαλλία και του Kechnec Transmission Plant στη Σλοβακία.

Το υφιστάμενο πλάνο κλεισίματος και πώλησης εργοστασίων θα οδηγήσει στη μείωση των ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων της μάρκας το 2020, σε 18 από τα 24 που υπήρχαν στην αρχή του υπάρχοντος έτους, με 12.000 θέσεις εργασίας να καταργούνται

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...