Το Google Maps θα μας ενημερώνει αν λεωφορεία, τρένα και μετρό είναι… πήχτρα!

Επίσης, θα παρέχονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων

  • -
  • -

Με δύο νέες λειτουργίες εμπλουτίζεται η υπηρεσία Google Maps, με φόντο τη διευκόλυνση των πολιτών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία λίγες μέρες πριν, κυκλοφορεί μια αναβαθμισμένη έκδοση η οποία θα προβλέπει τα επίπεδα συνωστισμού στα λεωφορεία, τα τρένα και το μετρό, με βάση προηγούμενες μεταφορές.

Η συγκεκριμένη λειτουργία λανσάρεται μετά από αρκετούς μήνες διεργασιών της εταιρείας. Από τον περασμένο Οκτώβριο, η Google είχε απευθύνει κάλεσμα στους χρήστες της εφαρμογής να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τη πρωινή τους μετακίνηση. Οι επιβάτες θα αξιολογούσαν την εμπειρία τους και θα προσέφεραν πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα θέσεων.

GOCAR ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΕΣ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΟ GOOGLE MAPS 

Επιπροσθέτως, η Google Maps ξεκινάει να παρέχει ενημέρωση, σε πραγματικό χρόνο, για καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων, σε σημεία που δεν προσφέρονται σχετικές πληροφορίες από τα κέντρα συγκοινωνιών.

Ο κάθε χρήστης θα λαμβάνει live ενημέρωση για τις συνθήκες κυκλοφορίας, στη διαδρομή που τον ενδιαφέρει, μέσω επισήμανσης πάνω στο χάρτη για τα σημεία όπου σημειώνονται οι καθυστερήσεις.

Τα νέα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα στο Google Maps σε περίπου 200 πόλεις του κόσμου, τόσο στην Android όσο και στην iOS εφαρμογή της υπηρεσίας.

Σημειώνεται, πως οι παρεχόμενες πληροφορίες προέρχονται από χρήστες που έχουν –συνειδητά ή ακούσια- δώσει τη συγκατάθεσή τους στη Google, για τη χρήση των δεδομένων τους.

 [Πηγή: Deasy.gr]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...