GOCAR Ρεπορτάζ: Δες τις κάμερες ταχύτητας στο Google Maps (vid)

Δοκιμάζουμε τη νέα δυνατότητα του Google Maps σε μια διαδρομή εντός Αττικής

  • -
  • -

Η Google ενημέρωσε την εφαρμογή Maps με νέες δυνατότητες, οι οποίες είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Αυτές αφορούν την πρόσβαση των χρηστών να δουν και να καταχωρήσουν σε πραγματικό χρόνο κάμερες ελέγχου ταχύτητας (σταθερές ή κινητές), καθώς και όλα τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν σε κάθε δρόμο. 

Η διαδικασία καταχώρησης των καμερών γίνεται μέσω των ανάλογων εικονιδίων που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της πλοήγησης, μία τακτική που ακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια το πρόγραμμα πλοήγησης Waze. Το τελευταίο έχει εξαγοραστεί από τον μεγάλο τεχνολογικό κολοσσό το 2013 έναντι 1,1 δισεκ. δολάρια. Την παραπάνω πληροφορία επιβεβαίωσε η Google Ελλάδος μετά από επικοινωνία μας, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μας παρέπεμψε στις σχετικές αναρτήσεις της ιστοσελίδας τεχνολογίας techcrunch.com. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Google δεν εγγυάται για τα σημεία των καμερών ταχύτητας, καθώς καταγράφει πληροφορίες μόνο από τους χρήστες, που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της πλοήγησης.

Μιας και οι χάρτες της Google χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για πλοήγηση, οι νέες λειτουργίες θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στους οδηγούς. 

Οι νέες λειτουργίες είναι αρχικά διαθέσιμες σε Android συσκευές, ενώ η Google ανακοίνωσε τις παρακάτω 40 χώρες, όπου θα ξεκινήσει το δοκιμαστικό feature: Αυστραλία, Βραζιλία, Η.Π.Α., Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Μεξικό, Ρωσία, Ιαπωνία, Ανδόρα, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φιλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μαρόκο, Ναμίμπια, Ολλανδία, Νορβηγία, Ομάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Βόρια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Τυνησία και Ζιμπάμπουε. 

Να σημειώσουμε ότι δεν θα πρέπει να είναι το Google Maps αυτό που θα μας "επαναφέρει" στην τάξη, καθώς πρέπει όλοι οι οδηγοί να ακολουθούν πιστά τα όρια ταχύτητας του οδικού δίκτυου. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...