Tesla: “Γι’ αυτό συνέβη η έκρηξη του Model S”

Μετά από σχεδόν δύο μήνες εκτενών ερευνών, οι άνθρωποι της Tesla προχώρησαν στην αιτιολόγηση του συμβάντος

  • -
  • -

Στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής είχε βρεθεί η Tesla λίγους μήνες πριν, με αφορμή τη δημοσίευση ενός βίντεο που έδειχνε την έκρηξη ενός Model S  σε κλειστό πάρκινγκ της Σαγκάης.

Το εν λόγω συμβάν είχε προκαλέσει κύμα εικασιών αναφορικά με τον λόγο της έκρηξης, με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων να ανακοινώνει τη διενέργεια εκτενών ερευνών.

Σχεδόν δύο μήνες αργότερα, οι προσπάθειες της Tesla φαίνεται πως καρποφόρησαν. Διότι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η έκρηξη προκλήθηκε λόγω βλάβης στην μπαταρία.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο της μάρκας, κατόπιν στενής συνεργασίας με ειδικούς, αποφάνθηκε πως αιτία αποτέλεσε η δυσλειτουργία ενός μεμονωμένου τμήματος της μπαταρίας, στον μπροστινό άξονα του οχήματος.

Όπως, μάλιστα, προσθέτει το Bloomberg, τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν πως το σύστημα ασφαλείας της μπαταρίας δούλεψε όπως προβλεπόταν, γεγονός που συνέβαλε στο να διατηρηθεί η υπόλοιπη μπαταρία ανέπαφη.

«Τυχόν επιβάτες που βρισκόντουσαν (σ.σ. εκείνη την ώρα) στην καμπίνα θα είχαν χρόνο να αποβιβαστούν εγκαίρως με ασφάλεια», επισημαίνει η Tesla στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη του sedan είχε σημάνει κόκκινο συναγερμό και σε πολλούς Κινέζους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είχαν ξεσηκωθεί ζητώντας εξηγήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...