Υπηρεσίες κινητικότητας χωρίς οδηγό: Σύμπραξη Nissan - Renault με τεχνολογικό κολοσσό

Η Συμμαχία ενώνει τις δυνάμεις της με την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Waymo

  • -
  • -

Στην σύναψη αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας με τον τεχνολογικό κολοσσό αυτόνομης οδήγησης Waymo προχώρησαν οι Nissan Motor Co και Groupe Renault, με φόντο τη διερεύνηση όλων των πτυχών των υπηρεσιών κινητικότητας για επιβάτες και μεταφορές, στη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Τα εμπλεκόμενα μέλη θα επικεντρωθούν τόσο στην ανταλλαγή γνώσεων όσο και στην αξιολόγηση της ιαπωνικής και γαλλικής αγοράς θέτοντας ψηλά στην ατζέντα τους την έρευνα πάνω σε εμπορικά, νομικά και κανονιστικά ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες μεταφοράς άνευ οδηγού.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΙ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΤΟ 2019 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η σύμπλευση της Nissan και της Renault με τη Waymo θα εγκαινιάσει έναν κύκλο εργασιών για την ανάπτυξη κερδοφόρων υπηρεσιών κινητικότητας σε καθεστώς πλήρως αυτόνομης οδήγησης (απουσία οδηγού). Αφετηρία των διεργασιών θα αποτελέσουν οι γενέτειρες των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, όπου εδρεύουν και τα κεντρικά τους γραφεία, με την έρευνα στη συνέχεια να εξαπλώνεται και σε άλλες αγορές.

«Η εμπειρία μας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε ευκαιρίες και να αναπτύξουμε το χαρτοφυλάκιο μας, προκειμένου να προσφέρουμε νέα αξία στους πελάτες μας, μαζί με την Waymo, την κορυφαία εταιρεία σε αυτόν τον χώρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Motor Co., Ltd, Hiroto Saikawa.

Η γνωστοποίηση πως οι δύο κατασκευαστές συμπράττουν με τη Waymo έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ανάπτυξης ενός μοντέλου συνεργασίας με ισραηλινές νεοφυείς εταιρείες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...