Harley-Davidson: Διεισδύει στην κινεζική αγορά με μικρή μοτοσικλέτα

Ο δημοφιλής κατασκευαστής στρέφεται στην ασιατική αγορά, προκειμένου να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος εντός των τειχών

  • -
  • -

Αποφασισμένη ν’ αυξήσει τις πωλήσεις της σε διεθνές επίπεδο είναι η Harley – Davidson, κάτι που ευελπιστεί πως θα το επιτύχει μέσω της σύναψης συνεργασίας με κινεζική εταιρεία.

Πριν λίγες μέρες ο γνωστός αμερικανικός κατασκευαστής μοτοσικλετών ανακοίνωσε πως προχώρησε στη σύσταση κοινοπραξίας με την εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών Qianjiang Motorcycle Company, με φόντο την από κοινού δημιουργία μιας μικρής μοτοσικλέτας, η οποία θα λανσαριστεί στην ασιατική χώρα το επόμενο έτος.

Για τη Harley, η Κίνα συνιστά μια αναδυόμενη αγορά, όπως καταδεικνύουν και οι αυξημένες κατά 27% πωλήσεις της μάρκας στη χώρα το 2018, συγκριτικά με το 2017.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ"

Ειρήσθω εν παρόδω πως η Qianjiang Motorcycle Company αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ομίλου Geely ο οποίος κατέχει τη Volvo και έχει συγκροτήσει κοινοπραξία με τον όμιλο Daimler (όπου βρίσκεται η Mercedes-Benz) με αντικείμενο τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων στην Κίνα.

Με το βλέμμα στη διεθνή αγορά

Βασικός στόχος της Harley-Davidson είναι, μέχρι το 2027, οι μισές πωλήσεις της να αφορούν τη διεθνή αγορά, αντισταθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο το μειωμένο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της εντός των τειχών.

Προκειμένου να καταστεί το ανωτέρω εφικτό, η εταιρεία έχει αυξήσει την παραγωγή της όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και σε άλλες ασιατικές χώρες όπως είναι η Ταϊλάνδη. Καθοριστικό ρόλο στην «στροφή» της Harley στην ασιατική αγορά διαδραματίζουν οι επιβληθέντες δασμοί της ΕΕ στις μοτοσικλέτες που εισάγονται από τις ΗΠΑ (από 6% σε 31%), ένα μέτρο που μεταφράστηκε ως «απάντηση» στους δασμούς του Τραμπ στο εισαγόμενο αλουμίνιο και ατσάλι.

Η μετατόπιση της Harley στο εξωτερικό είχε εξοργίσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος είχε απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για επιβολή μποϊκοτάζ στην εταιρία: «Οι περισσότερες εταιρείας έρχονται στο πλευρό μας, συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστών της Harley», είχε δηλώσει ο Donald Trump.

H γνωστοποίηση της συμμαχίας της Harley με την η Qianjiang Motorcycle Company πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν έχει καταλαγιάσει.

Σημειώνεται δε πως, στα τέλη του Ιουνίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στο περιθώριο της Συνόδου των G20, στην Οσάκα. Οι χώρες διενεργούν διαβουλεύσεις έχοντας ως κοινή πρόθεση την αποκλιμάκωση της έντασης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...