Aston Martin Valhalla: Από πού εμπνεύστηκε το όνομά της;

Η βρετανική μάρκα φαίνεται πως… λατρεύει τη μυθολογία των Βίκινγκ

  • -
  • -

Η Aston Martin AM-RB 003, το επιστέγασμα της συνεργασίας της βρετανικής μάρκας με τη Red Bull Advanced Technologies, συνιστά ένα εκ των δημοφιλέστερων μοντέλων της Aston Martin.

Παρ’ όλα αυτά, πλέον «απαρνείται» την ονομασία της και αποκτά μία –αν μη τι άλλο- επιβλητικότερη: Aston Martin Valhalla. Τι σημαίνει, όμως, το συγκεκριμένο όνομα;

Η Βαλχάλλα ( Valhöll,"Αίθουσα των σφαγιασθέντων" ) πηγάζει από τη μυθολογία των Νορμανδών –κοινώς Βίκινγκ- και της παγανιστικής θρησκείας τους, ενώ πρόκειται για το μέρος που εδρεύει στο Άσγκαρντ, εκεί που βασιλεύει ο θεός Όντιν. Όσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή, ηρωικά, στη μάχη, καταλήγουν στη Βαλχάλλα.

Προτού, όμως, γίνουν κάτοικοι αυτού του ιδεατού τόπου, πρέπει πρώτα να επιλεχθούν από τις Βαλκυρίες, τις θηλυκές θεότητες που τελούν υπό τις υπηρεσίες του Όντιν. Οι σφαγιασθέντες πολεμιστές επανδρώνουν τον «στρατό» του ώστε να ριχτούν στο Ράουναροκ, την τελική μάχη των θεών εναντίον των γιγάντων, τη μάχη του τέλους του κόσμου.

Μετά, λοιπόν, από αυτό το αστραπιαίο ιστορικό ταξίδι στη σκανδιναβική μυθολογία, συμπεραίνουμε πως το νέο όνομα της Am-RB 003 σημαίνει “Αίθουσα των σφαγιασθέντων”. Αγνοούμε, ωστόσο, να κατανοήσουμε τις προθέσεις της μάρκας, αναφορικά με την μετονομασία του μοντέλου και αν θέλει να υποδηλώσει πως... σκορπάει τον τρόμο στο πέρασμά της.

Γι’ αυτό που είμαστε σίγουροι, είναι πως η Aston Martin δίνει παράδοση στο «φλερτ» της με τη σκανδιναβική μυθολογία, όπως μαρτυρά και η ονομασία ενός άλλου της τέκνου, της Aston Martin Valkyrie (σ.σ. Βαλκυρία).

Σημειώνεται πως η υβριδική Aston Martin Valhalla φορά έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ τη γραμμή παραγωγής θα περάσουν μόλις 500 αντίτυπα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...