Η Φλόριδα το επόμενο θύμα;

Απειλείται από την πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί στον Κόλπο του Μεξικού

  • -
  • -

Η τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού έχει φτάσει να απειλεί τις ακτές της Φλόριδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν πως η πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί από την διαρροή πετρελαίου μετά τη βύθιση της πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon της BP Plc, παρασύρθηκε από ισχυρό ρεύμα, το οποίο την ωθεί προς την Φλόριδα, όπου αναμένεται ότι θα φτάσει σε έξι περίπου ημέρες.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει και πάλι από την εταιρεία BP η άντληση του πετρελαίου που έχει διαρρεύσει. Το αργό πετρέλαιο απορροφάται σε πλοία μέσω ενός σωλήνα που φτάνει σε βάθος 1.500 μέτρων. Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της εταιρίας στο CNN, ο σωλήνας μπορεί να αντλεί μέχρι και 1.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, ποσότητα που ωστόσο υπολείπεται σημαντικά της διαρροής που γίνεται καθημερινά.

 

Έντονη κριτική από Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανεβάσει τους τόνους έναντι της ΒΡ τις τελευταίες μέρες, ασκώντας έντονη κριτική για τη διαχείριση του προβλήματος το οποίο χαρακτηρίζεται πια ως η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα συγκροτηθεί ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνήσει την ρύπανση στον Κόλπο του Μεξικού από τη διαρροή πετρελαίου. Παράλληλα, οκτώ αμερικανοί Γερουσιαστές απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, με την οποία ζητούν να ξεκινήσουν έρευνες για να διαπιστωθούν οι πιθανές αστικές και ποινικές ευθύνες της πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...