Προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό Mazda!

Σύντομα θα λανσαριστούν και plug-in υβριδικά μοντέλα

  • -
  • -

Η αγάπη της Mazda για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τις υψηλές επιδόσεις δεν αποτελεί κάποιο επτασφράγιστο μυστικό. Παρ’ όλα αυτά, όσο σθεναρή αντίσταση και αν προβάλλει στον «τυφώνα» που ακούει στο όνομα «ηλεκτροκίνηση», δεν γίνεται παρά να ενδώσει.

Η συμμόρφωση, της ιαπωνικής μάρκας με τη νέα τάξη πραγμάτων θα διενεργηθεί άμεσα, μέσω του λανσαρίσματος ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, η εμπορική πορεία του οποίου θα αρχίσει το 2020.

Όπως, μάλιστα, διευκρίνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, Akira Marumoto, μιλώντας στο Automotive News, στα σχέδια της μάρκας συγκαταλέγεται και η έλευση –είτε το 2021 είτε το 2022- κάποιων plug-in υβριδικών μοντέλων.

Τα ανωτέρω μοντέλα, μάλιστα, δεν θα αποτελέσουν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα. Αυτό διότι στην κορυφή της ατζέντας της μάρκας βρίσκεται η πρόσδοση ηλεκτρικών «στοιχείων» σε όλα τα μοντέλα της.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ MAZDA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ερωτηθείς, λοιπόν, αναφορικά με την ενσωμάτωση των πετρελαιοκινητήρων σε μοντέλα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας ο κ. Marumoto είπε τα εξής: «Το τεχνολογικό μας όραμα, με ορίζοντα το 2030, είναι όλα τα οχήματά μας να έχουν κάποια μορφή ηλεκτρισμού. Αυτά θα συνδυάζονται με diesel μοτέρ».

Σημειώνεται, τέλος, πως ο εξηλεκτρισμός της μάρκας θα συμβάλει στην προσπάθειά της για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Όσον αφορά την ανάπτυξη των ηλεκτρικών τεχνολογιών, αυτές θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με την Toyota.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...