Με ψηφιακό πίνακα οργάνων το νέο Kia XCeed

Η αποκάλυψη του crossover θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου

  • -
  • -

Με έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων διαγωνίου 12,3 ιντσών, τεχνολογίας Supervision, θα διατίθεται το νέο CUV της Kia, XCeed, το οποίο τους επόμενους μήνες αναμένεται να πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του. Όσον αφορά την αποκάλυψη του crossover, αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουνίου.

Το ψηφιακό οικοσύστημα του XCeed είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να διευκολύνεται η μετάδοση των πληροφοριών. Στο εσωτερικό του CUV δεσπόζει μία οθόνη υψηλής ανάλυσης 1920x720 pixel, η οποία αντικαθιστά το συμβατικό, αναλογικό, στροφόμετρο και ταχύμετρο που κυριαρχούσαν στα επιβατικά αυτοκίνητα της μάρκας.


Στην οθόνη αναπαράγεται μια σειρά πληροφοριών αναφορικά με τις λειτουργίες και την ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ χαρακτηριστικά στοιχεία της είναι τόσο η ευκρίνεια των πληροφοριών όσο και η αστραπιαία απόκριση στις οδηγίες του οδηγού. Με άλλα λόγια, κάθε κίνηση του οδηγού απεικονίζεται, σχεδόν, ταυτόχρονα και στον πίνακα οργάνων, καθιστώντας εφικτή την αδιάλειπτη ενημέρωσή του για την κατάσταση του οχήματος.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ KIA XCEED ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ανάμεσα στο ταχύμετρο και το στροφόμετρο - σε περίοπτο σημείο- απεικονίζεται μία σειρά ενδείξεων, η επιλογή των οποίων γίνεται μέσω του τιμονιού.Στο συγκεκριμένο τμήμα του πίνακα, οι οδηγοί μπορούν να λάβουν αναλυτικές οπτικές και ακουστικές οδηγίες πλοήγησης και να πραγματοποιήσουν κλήσεις. Επιπροσθέτως, απεικονίζονται πληροφορίες αναφορικά με την κατανάλωση, την αυτονομία, παράγονται προειδοποιητικές ενδείξεις, ενώ παρέχεται και συνεχής ενημέρωση για τα συστήματα ενεργούς ασφάλειας, υποβοήθησης οδηγού. Περαιτέρω διευκόλυνση, επίσης, παρέχει το Σύστημα Προειδοποίησης με επίκεντρο την προσοχή του οδηγού, το οποίο μπορεί και διακρίνει πότε ο οδηγός είναι εξαντλημένος, συμβουλεύοντάς τον να πραγματοποιήσει μια στάση.

Επιπροσθέτως, όταν ο οδηγός παρκάρει το αυτοκίνητο, στον ψηφιακό πίνακα οργάνων απεικονίζεται ένα ομοίωμα του οχήματος εν κινήσει προσφέροντας σε αυτόν πληροφορίες σχετικά με την απόσταση που διένυσε, τη μέση κατανάλωση καυσίμου που «πέτυχε» και την εκτιμώμενη εναπομείνασα απόσταση που μπορεί να καλυφθεί με τα εκάστοτε επίπεδα καυσίμου.

Παράλληλα, η καινοτόμος τεχνολογία του Kia XCeed φέρει τη δυνατότητα εύκολης προσαρμογής στο εκάστοτε προφίλ οδήγησης (Normal, Sport), για καθένα εκ των οποίων προσφέρονται ξεχωριστές πληροφορίες που ικανοποιούν συγκεκριμένες ανάγκες.

Σημειώνεται πως τα προηγμένα γραφικά του ψηφιακού πίνακα οργάνων της Kia αναμένεται να τα συναντήσουμε σύντομα τόσο στα υβριδικά όσο και στα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...