Το Megane RS "κατέβασε" το Type R από τον θρόνο του (video)

Το νέο hot hatch της Renault σημείωσε τον καλύτερο χρόνο προσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring

  • -
  • -

To Renault Megane R.S. Trophy-R σημείωσε τον καλύτερο χρόνο για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στη γερμανική πίστα και συγκεκριμένα χρειάστηκε 7:40.1 για έναν ολόκληρο γύρο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Honda Civic Type R, 7:43.8.

H Renault δημοσίευσε ένα βίντεο, όπου δείχνει το γαλλικό hothatch να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο (στο τέλος της μεγάλης ευθείας ξεπερνά τα 257 km/h) και όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πιο γρήγορο προσθιοκίνητο μοντέλο του πλανήτη θα πρέπει να βιαστεί. Το Renault Megane R.S. Trophy-R θα παραχθεί σε λίγα αντίτυπα, ενώ οι πρώτες μονάδες θα κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι τα τέλη του 2019. Το κοινό θα μπορέσει να το δει και από κοντά στον επερχόμενο αγώνα Formula 1, στο Μονακό, στις 24 Μαΐου.

Το Renault Megane RS Trophy-R εφοδιάζεται με τον 1.800άρη turbo κινητήρα με την απόδοση του απλού Trophy (300 ίππους και 400 Nm ροπής). Για την επίτευξη του καλύτερου χρόνου, το Trophy-R «έχασε» 130 κιλά από την απλή βερσιόν. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη των πίσω καθισμάτων και για άλλες "περικοπές", ενώ για λόγους ασφαλείας τοποθετήθηκε roll-cage.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...