Πρόστιμα σε όσους διασχίζουν τον δρόμο και στέλνουν μηνύματα στο κινητό

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης καλεί τους πεζούς να έχουν τα μάτια τους στο δρόμο και όχι στο smartphone

  • -
  • -

Τα απρόοπτα που ενδέχεται να ανακύψουν όταν είμαστε αφοσιωμένοι στο κινητό μας και ταυτόχρονα περπατάμε στο δρόμο, δεν χρειάζεται να αναλυθούν. Αυτό διότι οι περισσότεροι είτε την έχουμε… πατήσει (σκοντάφτοντας) είτε έχουμε γλυτώσει «παρά τρίχα».

Δεδομένων των αμέτρητων κινδύνων που ελλοχεύουν από την εν λόγω συνήθεια των ημερών μας, η πολιτεία της Νέας Υόρκης εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη ρητή απαγόρευση της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάσχιση των δρόμων. Όσον αφορά τα πρόστιμα, αυτά θα κυμαίνονται από 25 έως και 250 δολάρια.

Ενδεχόμενη επικύρωση του δραστικού μέτρου θα ποινικοποιεί την αποστολή μηνυμάτων, το «τσεκάρισμα» των emails και την περιήγηση στο internet, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη.

 «Είναι πραγματικά δύσκολο να προσδιορίσεις τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που στέλνουν μηνύματα την ώρα που βαδίζουν, ενώ προκαλεί ανησυχία το γεγονός πως πράττουν το ίδιο και την ώρα που διασχίζουν τον δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της πολιτειακής γερουσίας της Νέας Υόρκης, John Liu.

Σύμφωνα, πάντως, με επίσημα στοιχεία, μέσα στο 2018 καταγράφηκαν περίπου 6.000 θάνατοι πεζών που ενεπλάκησαν σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα, ένας αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Τα στοιχεία αυτά, μάλιστα, καταδεικνύουν την εκτεταμένη χρήση των smartphone ως έναν πιθανό λόγο αύξησης των ατυχών περιστατικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...