Οι αποφάσεις της Mercedes-Benz για τον περιορισμό των μοντέλων εσωτερικής καύσης

Η μάρκα υιοθετεί "επιθετική" πολιτική με στόχο την απανθρακοποίησή της

  • -
  • -

Στη δέσμευση πως εντός των επόμενων δύο δεκαετιών όλα της τα μοντέλα θα χαρακτηρίζονται από μηδενικές εκπομπές άνθρακα προχώρησε η Mercedes-Benz, η οποία στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πρόκειται για μία «επιθετική» πολιτική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία περιέγραψε τον παραπάνω στόχο της ως μια «εκ των θεμελίων μεταμόρφωση της εταιρείας μας».

Για το σκοπό αυτό, οι ιθύνοντες της φίρμας φαίνονται αποφασισμένοι να προβούν σε δραστικό περιορισμό της παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης και παράλληλα ευελπιστούν πως μέχρι το 2030 το ½ των πωλήσεών της μάρκας θα αφορά ηλεκτροκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα.

AYTO EINAI TO ΠΡΩΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ SUV ΤΗΣ MERCEDES-BENZ

Επιπροσθέτως, αναφορικά με τη παραγωγική της διαδικασία, η γερμανική μάρκα αναμένεται να βασιστεί στην αιολική και άλλες μορφές «καθαρής» ενέργειας, κάτι που θα της επιτρέψει να μετριάσει το ανθρακικό της αποτύπωμα.

«Ξεκάθαρός μας στόχος είναι να επιβραδύνουμε την κλιματική αλλαγή. Η Συμφωνία του Παρισιού είναι κάτι περισσότερο από υποχρέωση για εμάς», αναφέρει η ανακοίνωση της Mercedes-Benz.

Ο βαθμός δυσκολίας του εγχειρήματος δεν περνάει απαρατήρητος από τη μάρκα, η οποία παραδέχτηκε πως πρόκειται για μία «τεράστια πρόκληση» τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Όπως είναι ευκολονόητο, η επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου απαιτεί επενδύσεις εκατομμυρίων, καθώς προϋποθέτει την ανακαίνιση εργοστασίων, την αναζήτηση νέων αλυσίδων εφοδιασμού και την κατασκευή καινούριων μοντέλων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...