Ένα ρολόι της Nissan προς τιμήν ενός «Θρύλου»

Τα κατορθώματα του John Morton χάρισαν στο αυτοκίνητό του το… παρατσούκλι «ο φονέας των γιγάντων»

  • -
  • -

Ένα συλλεκτικό ρολόι προς τιμήν του θρύλου των αγώνων John Morton δημιούργησε η Nissan, σε συνεργασία με τη γνωστή δανέζικη εταιρεία REC.

 Το ρολόι χειρός JM 46 Heritage διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά από το μονοθέσιο με το οποίο μεγαλούργησε ο Morton, BRE #46 Datsun 510, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού του #46 στην πλάκα του, τα ίδια χρώματα και την υπογραφή του Morton. Στη δημιουργία ακόμη του ρολογιού στα χρώματα του κόκκινου, λευκού και μαύρου χρησιμοποιήθηκε το μερικώς κατεστραμμένο σπόιλερ του ιστορικού αυτοκινήτου.

Όμορφη νότα προσφέρουν δε οι ενθέσεις κίτρινου χρώματος, οι οποίες κοσμούσαν το αυτοκίνητο στην προσπάθεια του τότε ιδιοκτήτη και διευθυντή της ομάδας, Peter Brock, να το διαφοροποιήσει από τους ανταγωνιστές. Έτσι, “υπογράμμισε”  διάφορα σημεία του αυτοκινήτου με ένα εντυπωσιακό κίτρινο Sperex VHT, συμπεριλαμβανομένης της κίτρινης εξάτμισης.

 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN QASHQAI 1.3 DIG-T 140 PS

Ο Morton πίσω από το τιμόνι του #46 Datsun 510 κατάφερε να πετύχει σημαντικές διακρίσεις στα πρωταθλήματα SCCA Trans Am 2,5 λίτρων, το 1971 και το 1972. Ο αγώνας, μάλιστα, του 1971 παραχώρησε στο αυτοκίνητο το προσωνύμιο “φονέας των γιγάντων”.

"Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο ευτυχισμένος είμαι που βλέπω αυτό το ρολόι, με το όνομά μου πάνω του. Είναι τεράστια τιμή για μένα”, δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Morton.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...