Πώς λειτουργεί το ήπιο υβριδικό σύστημα του Hyundai Tucson (vid)

Η τεχνολογία χαρίζει στο SUV οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων

  • -
  • -

Το νέο Hyundai Tucson, αποτελεί το πρώτο μοντέλο στη γκάμα της κορεάτικης μάρκας που εφοδιάστηκε με ήπια υβριδική τεχνολογία που περιλαμβάνει ηλεκτρικό σύστημα 48V. Η νέα τεχνολογία συμβάλλει στη δέσμευση της Hyundai για προστασία του περιβάλλοντος.  Ειδικότερα οι εκπομπές CO2 μειώνονται έως και 11%.

Η υβριδική τεχνολογία περιλαμβάνει μια μπαταρία λιθίου-ιόντων 48-volt 0,44 kW / h, μία μίζα/γεννήτρια, έναν μετατροπέα LDC (DC / DC χαμηλής τάσης) και έναν εναλλάκτη.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 48V, η οποία τροφοδοτεί το ήπιο υβριδικό σύστημα με ηλεκτρική ενέργεια, βρίσκεται κάτω από τον χώρο αποσκευών την ίδια ώρα που η μίζα/γεννήτρια τοποθετείται στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.


AYTO EINAI TO NEO HYUNDAI TUCSON N-LINE



Άνετη εκκίνηση

Σημαντικό πλεονέκτημα συνιστά η ικανότητα του συστήματος να υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, βελτιώνοντας την ισχύ κατά τη διάρκεια των διαφορετικών σταδίων οδήγησης κάτι που εξασφαλίζει ταχύτερη και πιο ομαλή εκκίνηση του κινητήρα. Έτσι μειώνεται η «εξάρτηση» από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αποτελεσματική επιτάχυνση

Σε συνθήκες επιτάχυνσης, η MHSG υποστηρίζει τον κινητήρα καύσης με ισχύ 4 έως 12 kW, ανάλογα με τη φάση φόρτισης της μπαταρίας και από το πόσο πατάει το γκάζι ο οδηγός. Μόλις φτάσει η ταχύτητα στα επιθυμητά επίπεδα, το MHSG μεταβαίνει σε ουδέτερη λειτουργία και δεν παρέχει κάποια ενέργεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται τόσο η κατανάλωση καυσίμου όσο και οι εκπομπές CO2.

Συνεχής οδήγηση και ανάκτηση ενέργειας

Με σταθερή ταχύτητα, η MHSG είτε βρίσκεται σε αδράνεια, είτε λειτουργεί ως γεννήτρια φόρτισης της μπαταρίας των 48V. Κατά τη φάση φρεναρίσματος, η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική και φορτίζει την μπαταρία των 48V. Παράλληλα, κατά την κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες, η λειτουργία start-stop ενεργοποιείται στα 30 km/h. Ειδικότερα, όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου, κατά την επιβράδυνση, πέσει κάτω από τα 30 km/h χωρίς κάποια σχέση στο κιβώτιο, τότε ο κινητήρας σβήνει τελείως.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...