Συνεχίζονται τα "χατ-τρικ" της Kia στα βραβεία design

Πρωταγωνιστές στον θεσμό “Red Dot Awards 2019” τα Kia Ceed, Ceed Sportswagon και Proceed

  • -
  • -

Λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Kia Ceed, και οι τρεις νέες εκδόσεις αμαξώματος (Kia Ceed, Ceed Sportswagon και Proceed) βραβεύτηκαν για τη σχεδίασής τους στο θεσμό Red Dot Awards 2019.

To "χατ-τρικ" της νοτιοκορεατικής φίρμας στα εν λόγω βραβεία design, είναι το δεύτερο διαδοχικό, μετά την αντίστοιχη επιτυχία του 2018. Η Kia έχει οικοδομήσει μια ισχυρή παράδοση στο συγκεκριμένο θεσμό, η οποία κρατάει από το 2009, όταν βραβεύτηκε το Kia Soul. Έκτοτε, η πρωτοποριακή σχεδίαση των μοντέλων της έχει αναγνωριστεί με την απονομή 24 βραβείων Red Dot.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα το 2019, η Kia είχε αποσπάσει ξανά τρία βραβεία σχεδίασης, στο θεσμό iF Design.

Στα σχεδιαστικά “tricks” των Kia Ceed

Το πεντάθυρο Ceed hatchback είναι φαρδύτερο, χαμηλότερο, αλλά και πιο sport από τον προκάτοχό του, στο οποίο συμβάλλει η έμπνευση της μάρκας για τοποθέτηση της καμπίνας των επιβατών πιο πίσω στο αμάξωμα. Κοιτώντας το από το πλάι, η τρίτη κολώνα δίνει στην πάνω γραμμή του παράθυρου σχήμα «ημισέληνου».

Το Ceed Sportswagon συνοδεύεται από πρωτοφανή –για την κατηγορία των μικρών οικογενειακών- ευρυχωρία, προσφέροντας χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 625 λίτρα, χωρίς να απαρνείται τον sport χαρακτήρα του, χάρη στις έξυπνες αναλογίες και τη δυναμική του σχεδίαση.

To νέο ProCeed έχει υποβληθεί σε ριζικές σχεδιαστικές αλλαγές, συνδυάζοντας κομψότητα, ευρυχωρία και την πολυχρηστικότητα ενός tourier. Το ύψος του καταλαγιάζει στα 1,422 μέτρα, κάτι που το καθιστά το χαμηλότερο μοντέλο στην κατηγορία των οικογενειακών. Τα στοιχεία, ωστόσο, που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η δυναμική γραμμή της οροφής, η οποία καταλήγει με έντονη κλίση στο πίσω παμπρίζ, καθώς και η φωτιζόμενη γραμμή που ενώνει τα πίσω φώτα LED.

Τόσο το ProCeed όσο και το Ceed είναι διαθέσιμα στην ισχυρή έκδοση GT, με τον 1.6 T-GDi  των 204 ίππων. Συνολικά έξι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, χαμηλών εκπομπών ρύπων και σύμφωνοι με τα πρότυπα Euro 6d-TEMP, είναι διαθέσιμοι στην οικογένεια Ceed. Το ευρύ φάσμα τεχνολογιών περιλαμβάνει το προαιρετικό «επιπέδου 2 αυτόνομης οδήγησης» σύστημα Lane Follow Assist, καθώς και θερμαινόμενο παρμπρίζ.

                                                                    

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...