Τρία στα τρία: Η KIΑ βραβεύεται και πάλι για το σχεδιασμό των αυτοκινήτων της

Από το 2010, η κορεάτικη φίρμα γράφει τη δική της ιστορία στα βραβεία “IF design”

  • -
  • -

Μια μοναδική σχέση με τον αριθμό «3» δημιουργεί η Kia Motors. Αυτό διότι, το 2019 κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις τρεις πρώτες θέσεις στα βραβεία “IF design”, με πρωταγωνιστές τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος του Kia Ceed τρίτης γενιάς.

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν το πεντάθυρο Ceed hatchback και το Sportswagon που λανσαρίστηκαν στα μέσα του 2018, καθώς και πεντάθυρο shooting brake ProCeed που πάτησε ευρωπαϊκό έδαφος μόλις πρόσφατα.

Το πεντάθυρο Ceed hatchback είναι φαρδύτερο και χαμηλότερο από τον προκάτοχό του, ενώ η καμπίνα εκτείνεται προς το πίσω μέρος του αμαξώματος, για μια σπορ σιλούετα.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ KIA CEED GT LINE

Το Ceed Sportswagon της τρίτης γενιάς έχει μακρύνει σε μήκος και προσφέρει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (625 λίτρα) από τους περισσότερους αντιπάλους του, ακόμα και από μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Με τις έξυπνες αναλογίες και το νέο δυναμικό σχεδιασμό, το Ceed Sportswagon είναι πιο σπορ από όλους τους προκατόχους του.

Όσον αφορά, το νέο ProCeed, αυτό διαθέτει μία εντελώς νέα αισθητική και είναι το πρώτο κόμπακτ shooting brake από έναν mainstream κατασκευαστή. Το ProCeed συνδυάζει τον κομψό σχεδιασμό με τον χώρο και την πρακτικότητα ενός tourer.

Τόσο το ProCeed όσο και το Ceed είναι διαθέσιμα στην σπορ έκδοση ‘GT’ που κινείται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα T-GDi 1,6 λίτρων και 204 ίππων. Συνολικά έξι αποδοτικοί βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP, διατίθενται στην οικογένεια Ceed. Το πλούσιο πακέτο σύγχρονων τεχνολογιών περιλαμβάνει ένα προαιρετικό σύστημα αυτόνομης οδήγησης (Lane Follow Assist) και θερμαινόμενο παρμπρίζ.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός των αυτοκινήτων της κορεάτικης φίρμας επισφραγίζεται από το γεγονός πως από το 2010 μέχρι σήμερα έχει παραλάβει 18 βραβεία iF.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...