Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τις υποδομές

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η ολοκλήρωση του κεντρικού οδικού δικτύου, η διασύνδεση των απομονωμένων περιοχών, καθώς και η γραμμή 4 του Μετρό

  • -
  • -

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τις υποδομές παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο προγραμματικός χάρτης της ΝΔ περιλαμβάνει οδικό άξονα ο οποίος θα συνδέει την Υλίκη με την Ελευσίνα, παρακάμπτοντας επί της ουσίας την Αθήνα και την Αττική. Η υλοποίηση του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου θα οδηγούσε στην αποσυμφόρηση της κίνησης στον Κηφισό, καθώς τα φορτηγά δεν θα έχουν λόγο να εισέρχονται στον πολεοδομικό ιστό.

Παράλληλα, στρατηγικής σημασίας αποτελεί το έργο που αφορά την επέκταση της Αττικής Οδού προς Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, με σκοπό να υπάρξει δρόμος ταχείας κυκλοφορίας για την πρόσβαση στο μεγαλεπήβολο πρότζεκτ του Ελληνικού. Στα σχέδια της ΝΔ συμπεριλαμβάνεται, επίσης, και η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος.

Επιπροσθέτως, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η εξάλειψη της απομόνωσης ορισμένων περιοχών, οι οποίες είναι απαραίτητο να έχουν πρόσβαση στο κεντρικό δίκτυο. Οι περιοχές που θα διασυνδεθούν είναι:

  • Αγρίνιο-Ιόνια Οδός
  • Ιωάννινα – Κακαβιά
  • Δράμα- Εγνατία
  • Γιαννιτσά-Έδεσσα
  • Καρπενήσι –Λαμία

Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει ακόμη επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του κεντρικού δικτύου και ως εκ τούτου, στο επίκεντρο βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος και ο αυτοκινητόδρομος της Κεντρικής Ελλάδας Ε65.

Το βλέμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, ακόμη, στραμμένο στην κατασκευή του Βόρειου Οδικού άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ), με ενιαία δημοπράτηση για τμήμα Χανιά-Άγιος Νικόλαος.

Σιδηροδρομικά έργα

Στόχος της ΝΔ είναι η αναβάθμιση και συντήρηση των εθνικών και προαστιακών δικτύων, η σύνδεση του Ρίου με το νέο λιμάνι της Πάτρας, η αναβάθμιση της γραμμής Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη και η νέα πεδινή χάραξη Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης


Βασικός στόχος της Ν.Δ είναι η κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό στην πρωτεύουσα (Άλσος Βεϊκου- Γουδή), με επέκταση από το Άλσος Βεΐκου στον Περισσό και από το Γουδή στην Κατεχάκη, ώστε να απολήγει στις γραμμές 1 και 3 αντίστοιχα και να βελτιωθεί η συνδεσιμότητα του δικτύου. Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, εστίασε στην ανάγκη ολοκλήρωσης του μετρό της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...