Το αναβαθμισμένο Ford Tourneo Custom με τον 2.0L EcoBlue diesel

Το όχημα μεταφοράς προσωπικού υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση και υψηλά επίπεδα συνδεσιμότητας

  • -
  • -

Μετά την περυσινή επιτυχία του Ford Tourneo Custom που κατάφερε να αυξήσεις τις πωλήσεις του κατά 28%, η αμερικανική μάρκα το υποβάλει σε νέες αναβαθμίσεις, εστιάζοντας στη μείωση του λειτουργικού κόστους και την περαιτέρω βελτίωση της οδηγικής απόλαυσης.

Αυτό το επιτυγχάνει λανσάροντας μια νέα έκδοση με πετρελαιοκινητήρα 2.0L EcoBlue μειωμένης κατανάλωσης έως και 6%, που αποδίδει 185 ίππους και 415 Nm ροπής. Εκτός από τη νέα έκδοση των 185 ίππων, ο κινητήρας 2.0L EcoBlue διατίθεται επίσης σε εκδόσεις με ισχύ 130 και 105 ίππων.

Οι βελτιώσεις στον προηγμένο κινητήρα 2.0L EcoBlue diesel της Ford περιλαμβάνουν αναβάθμιση του υπερσυμπιεστή χαμηλής αδράνειας ώστε να επιτυγχάνεται υψηλότερη ροπή σε μεγαλύτερο εύρος στροφών. Την ίδια στιγμή, ένα σύστημα ψεκασμού καυσίμου που αυξάνει τη μέγιστη πίεση στα 2.200 bar συμβάλλει στην πιο αποδοτική καύση του μίγματος.

Καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της κατανάλωσης διαδραματίζει το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48‑volt το οποίο διατίθεται επιλεκτικά σε ορισμένες εκδόσεις. Ειδικότερα, μια ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα αντικαθιστά τον στάνταρ εναλλάκτη επιτρέπει, αφενός την ανάκτηση και αποθήκευση ενέργειας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, αφετέρου τη φόρτιση μιας αερόψυκτης μπαταρίας ιόντων λιθίου. Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ, χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια τόσο για την παροχή επιπλέον ροπής στον κινητήρα υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και επιτάχυνσης, όσο και για τη λειτουργία ορισμένων περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων του οχήματος. Περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου εξασφαλίζει το νέο επιλέξιμο προφίλ “ECO Mode” το οποίο συναντάται σε όλους τους κινητήρες του Tourneo Custom.

Η προηγμένη τεχνολογία Auto Start-Stop του EcoBlue Hybrid λειτουργεί στις περισσότερες των περιπτώσεων, όπως, για παράδειγμα, όταν το όχημα είναι σταματημένο με επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο ή όταν το αυτοκίνητο ρολάρει για να σταματήσει. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα ρολαρίσματος στην οποία λειτουργεί το Auto Start-Stop, επιλέγοντας τα 12 km/h, 16 km/h ή 20 km/h.

Επιπροσθέτως, το αναβαθμισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού θα ενσωματώνει και το modem FordPass Connect –στάνταρ για την οθόνη αφής των 4’’ και την προαιρετική των 8’’-, το οποίο μετατρέπει το Tourneo Custom σε Wi-Fi hotspot, επιτρέποντας τη σύνδεση έως και 10 συσκευών. Μέσω της mobile εφαρμογής FordPass επιτρέπεται η πρόσβαση σε μία σειρά λειτουργιών όπως είναι οι Vehicle Status (Κατάσταση Οχήματος), Vehicle Locator (Εντοπιστής Οχήματος), Remote lock/unlock (Απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα) και για τις αυτόματες εκδόσεις, η Remote Start (Απομακρυσμένη Εκκίνηση).

Όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, ξεχωρίζει τα Blind Sport Information System, Αdaptive Cruise Control με Intelligent Speed Limier, Lane-Keeping Aid, Active Park Assist, Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection.

Το Tourneo Custom διατίθεται με οκτώ ή εννέα θέσεις, ενώ παραμένει το μοναδικό όχημα στην κατηγορία που προσφέρει έξι ατομικά καθίσματα και δυνατότητα συνεδριακής διάταξης, στις δύο πίσω σειρές. Τέλος, προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ κοντού και μακρύ μεταξονίου, με το τελευταίο να παρέχει πρόσθετο χώρο αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...