120 χρόνια Fiat: Εν αναμονή της παρουσίασης της σειράς “120”

Στη μεγάλη γιορτή του αυτοκινήτου θα παρουσιαστούν οι επετειακές εκδόσεις και άλλων μοντέλων

  • -
  • -

Η Fiat συμπληρώνει 120 χρόνια από την ίδρυσή της και το γιορτάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης όπου θα πραγματοποιηθεί η αποκάλυψη της σειράς “120th” της οικογένειας 500.

Ο λόγος για τα Fiat 500, 500X, 500L, τα οποία προσφέρονται στη διχρωμία μαύρου λευκού, ένας χρωματικός συνδυασμός που φέρει την ονομασία Tuxedo (σμόκιν) και συνδυάζεται τόσο με το ειδικό λογότυπο σειράς "120th", όσο και με το πλούσιο πακέτο συνδεσιμότητας που βασίζεται στο σύστημα πολυμέσων Uconnect 7".

Όσοι παρευρεθούν στη μεγάλη γιορτή του αυτοκινήτου στη Γενεύη θα συστηθούν και με το 5θυρο Fiat Tipo Sport, καθώς και με την έκδοση Panda Connected by Wind.

Η οικογένεια των Fiat 500 γιορτάζει

Αρχής γενομένης από το επετειακό 500ράκι, αυτό εφοδιάζεται με την πλήρη σειρά ατμοσφαιρικών και Turbo κινητήρων βενζίνης της σειράς 500 (1.2 με 69 ίππους, 0,9Twin Air με 85 ίππους), με το εσωτερικό του να διακρίνεται από τον πλούσιο εξοπλισμό, καθώς και τον προσεχτική επιλογή υλικών και χρωμάτων τα οποία ταιριάζουν άριστα με τη διχρωμία Tuxedo που χαρακτηρίζει το εξωτερικό του.

Η διχρωμία “Tuxedo” συναντάται και στο 500L, με τις ξεχωριστές λεπτομέρειες τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό να καταδεικνύουν τη γιορτινή του «διάθεση». Σχετικά με τον κινητήρα, διατίθεται τόσο με τον κινητήρα βενζίνης Fire των 1,4 λίτρων με 95 ίππους, όσο και με τους κινητήρες πετρελαίου MultiJet με απόδοση 95 (1.3) και 120 (1.6) ίππους.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το SUV 500X το οποίο, προσφέρεται σε περισσότερους χρωματικούς συνδυασμούς από τους υπόλοιπους «εορτάζοντες». Ειδικότερα, εκτός από μαύρο αμάξωμα - λευκή οροφή, το μοντέλο είναι διαθέσιμο και σε άλλους συνδυασμούς, όπως λευκό αμάξωμα με μαύρη οροφή, ή γκρι αμάξωμα με μαύρη οροφή. Χαρακτηριστικές είναι και οι στιλιστικές πινελιές στους καθρέπτες, τα πλαίσια των θυρών και στις ζάντες, ενώ στο εσωτερικό τις εντυπώσεις «κλέβουν» οι επιφάνειες σε μαύρο χρώμα και ο πλούσιος εξοπλισμός. Η έκδοση "120th" του Fiat 500X είναι διαθέσιμη με όλους τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της σειράς, συμπεριλαμβανομένων των νέων Turbo FireFly απόδοσης 120 (1.0) και 150 (1.3) ίππων.

Panda Connected by Wind & Tipo Sport

Fiat και Wind Italia ενώνουν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας την ειδική έκδοση Panda Connected by Wind. Στο πλαίσιο αυτής, το δημοφιλές μοντέλο της ιταλικής μάρκας θα απολαμβάνει 50GB δωρεάν τον μήνα, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως Wi-fi router, δίνοντας πρόσβαση σε 15 συσκευές ταυτόχρονα στη μέγιστη διαθέσιμη ταχύτητα. Η νέα έκδοση του Panda συνεχίζει το δρόμο που άνοιξε την προηγούμενη χρονιά η έκδοση Panda Waze, συμπεριλαμβάνοντας τη διάσημη εφαρμογή πλοήγησης Waze, στο σύστημα πολυμέσων "Panda Uconnect".

Στη Γενεύη, τα βλέμματα αναμένεται να μαγνητίσει και το 5θυρο Tipo Sport, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Mopar, την επίσημη μάρκα υπηρεσιών μετά την πώληση για τα αυτοκίνητα του ομίλου FCA, και θα διατίθεται στη διχρωμία λευκό αμάξωμα/μαύρη οροφή.

 Το αυτοκίνητο που θα βρίσκεται στο περίπτερο της Fiat θα είναι εφοδιασμένο με τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 Multijet των 120 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT. Οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα πλαϊνά μαρσπιέ και η πίσω αεροτομή σε συνδυασμό με τους νέους τροχούς ελαφρού κράματος 18'' της Mopar συνθέτουν μια άκρως δυναμική εικόνα. Στο εσωτερικό τα καθίσματα διαθέτουν επένδυση δέρματος-υφάσματος με εντυπωσιακές ραφές, ενώ ιδιαίτερα πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός.

Σύστημα πολυμέσων UconnectTM , αξεσουάρ και lifestyleπροϊόντα

Στον βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων της σειράς 500 "120th”, οι φίλοι της ιταλικής μάρκας θα συναντήσουν το πρακτικό και εύχρηστο σύστημα πολυμέσων Uconnect διαθέτει οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 7" και συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Android AutoTM.

Μία ευχάριστη νότα προσδίδουν και κάποια αξεσουάρ που θα παρουσιαστούν στη Γενεύη από τη Mopar®. Μέσω αυτών ο κάθε αγοραστής μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητο του σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Ταυτόχρονα, μεγάλη είναι η αναμονή και για τα lifestyle προϊόντα της Fiat - όπως T-Shirts - τα οποία αποτελούν το απότοκο της συνεργασίας με εταιρείες εκτός χώρου αυτοκινήτου.

Παρούσα στην έκθεση, τέλος, θα είναι και η FCA Bank, η οποία έχει παρουσία σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στο Μαρόκο, προσφέροντας υποστήριξη και δυνατότητες χρηματοδότησης για την αγορά νέων αυτοκινήτων διάφορων εταιρειών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...