Με δύο Hilux στο ηφαίστειο της Ισλανδίας

Στα όρια του Eyjafjallajökull

  • -
  • -

Το διάσημο πλέον ηφαίστειο για το χάος που προκάλεσε στις αερομεταφορές, ήταν ο επόμενος στόχος στις κατακτήσεις που έχει στο palmares του το Hilux της Toyota.

Το τροποποιημένο pick-up ήταν το πρώτο αυτοκίνητο όλων των εποχών που πέρασε από τους Αρκτικούς παγετώνες για να φτάσει στο Μαγνητικό Βόρειο Πόλο το 2007.

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajökull, οι επιστήμονες αναζήτησαν το κατάλληλο μεταφορικό μέσο για να στήσουν τον εξοπλισμό παρακολούθησης του ηφαιστείου. Πιο συγκεκριμένα δύο Hilux μετέφεραν τους ειδικούς επιστήμονες από το Ισλανδικό Γραφείο Μετεωρολογίας σε διάφορες, ακραίες τοποθεσίες πάνω και γύρω από το ηφαίστειο για την εγκατάσταση και αντικατάσταση επιστημονικού εξοπλισμού. Με αυτόν τον εξοπλισμό, οι επιστήμονες θα μπορούσαν να παρακολουθούν τις κινήσεις του μάγματος μέσα στο ηφαίστειο και να προβλέπουν την ισχύ και τη χρονική διάρκεια της έκρηξης.

Τα δύο Hilux τροποποιήθηκαν από τους ειδικούς της Arctic Trucks για να ανταπεξέλθουν τις ακραίες καιρικές και εδαφικές συνθήκες της Ισλανδίας. Εξοπλισμένα με τεράστια ελαστικά χαμηλής πίεσης 38 ιντσών, τα παντός εδάφους Hilux ήρθαν αντιμέτωπα με κάθε είδους πρόκληση περνώντας μέσα από πάγους και χιόνια με προορισμό την πύρινη καρδιά του ηφαιστείου.

Η Arctic Trucks είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται εδώ και είκοσι χρόνια στην τροποποίηση οχημάτων Toyota 4x4 για τις ειδικές συνθήκες της Ισλανδίας και των άλλων αρκτικών χωρών. Εκτός από την αποστολή τους στο Μαγνητικό Βόρειο Πόλο, τα οχήματά της έχουν διασχίσει τη Γροιλανδία και τώρα χρησιμοποιούνται σε διάφορα projects στην Ανταρκτική όπου το Toyota Hilux εγκαινιάζει νέα πρότυπα επιδόσεων και οικονομίας καυσίμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...