Tuk-tuk: Από την Ταϊλάνδη, στους δρόμους της Αθήνας

Τα συμπαθέστατα ηλεκτρικά τρίκυκλα οχήματα κρίνονται ιδανικά για περιήγηση στο κέντρο των πόλεων και μεταφορά των τουριστών στο ξενοδοχείο τους

  • -
  • -

Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά και λεωφορεία είναι τα βασικά οχήματα που συγκροτούν το ελληνικό οδικό τοπίο. Μπορεί η συγκεκριμένη εικόνα να κυριαρχεί στην πλειονότητα των χωρών του πλανήτη, όμως σε κάποιες χώρες, όπως είναι η "εξωτική" Ταϊλάνδη, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Με το που πατήσει κανείς το πόδι του στην νοτιοανατολική χώρα της Ασίας θα βρεθεί… ασφυκτικά περικυκλωμένος από μυριάδες «συμπαθέστατα» τρίκυκλα οχήματα, τα οποία φέρουν την άγνωστη στο ευρύ ευρωπαϊκό –πόσο μάλλον ελληνικό- κοινό ονομασία, “tuk- tuk”.

Και αν το συγκεκριμένο δισύλλαβο όνομα, μέχρι πρότινος, δεν σας θύμιζε κάτι, σε λίγο καιρό θα κληθείτε να το εντάξετε στο καθημερινό σας λεξιλόγιο. Αυτό διότι, το παραδοσιακό ασιατικό μέσο μεταφοράς καταφθάνει στη χώρα μας και είναι έτοιμο να σας φιλοξενήσει στο σαλόνι του.


Όλα τα “tuk-tuk” είναι χειροποίητα και το σαλόνι τους φιλοξενεί είτε τέσσερις είτε επτά θέσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής του οδηγού. Πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικά τρίκυκλα οχήματα, τα οποία συνιστούν μια ιδιαίτερα οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον λύση.

Όσον αφορά τη χρηστικότητά τους, κρίνονται ιδανικά για περιήγηση στο κέντρο των πόλεων, τουριστικές ξεναγήσεις, καθώς και μεταφορά των επιβατών σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια και αθλητικά κέντρα.

Τα γλυκύτατα τρίκυκλα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά από την “Tuk Tuk Hellas” στο φετινό Posidionia Sea Tourism Show, το οποίο θα διεξαχθεί στις 28-29 Μαΐου, στην Αθήνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...