Τα θρυλικά μοντέλα του ομίλου Fiat περιόδευσαν στην Ευρώπη

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου στο Παρίσι ήταν το 500ράκι

  • -
  • -

Πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες αποτέλεσαν τα εμβληματικά κλασικά μοντέλα του ομίλου FCA, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων ανά την Ευρώπη. Η «περιοδεία» των εκθεμάτων του ομίλου διενεργήθηκε από το ειδικό τμήμα FCA Heritage, σκοπός του οποίου είναι η διατήρηση και η ανάδειξη της κληρονομιάς των Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Abarth.

«Έλαμψε» στο Παρίσι το «500ράκι»

Μία έκθεση στην οποία θα ήταν αδύνατο να μην εκπροσωπείται ο όμιλος FCA είναι και το Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου η Fiat επιστράτευσε το βαρύ πυροβολικό της. Ο λόγος για το θρυλικό Fiat 500 που παρουσιάστηκε το 1957 και έμελλε ν’ αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα αυτοκίνητα πόλης. Παράλληλα, ο «πατέρας» του σύγχρονου Fiat 500 και επικεφαλής της FiatHeritage, ο σχεδιαστής Roberto Giolito, βραβεύτηκε με το τιμητικό βραβείο “Prixd’ Honneur”. Πέρα από το «500ράκι» εγκωμιαστικά σχόλια συγκέντρωσαν και κάποια πρωτότυπα μοντέλα της σειράς, όπως το Trepiuno του 2004, καθώς και το CoupeZagatoτου 2011.

Ο «Σκορπιός» σε Τορίνο και Παρίσι

Γιορτάζοντας 70 χρόνια από την ίδρυσή της, η Abarth επιφύλασσε κάποια ξεχωριστά εκθέματα για την πατρίδα της όσο και για τη Γαλλία. Τόσο στο “Automotoretro 2019” στο Τορίνο όσο και στηνExpoPortedeVersailles, ο "σκορπιός" είχε δυναμική παρουσία, με εξαίρετες δημιουργίες όπως η Alfa Romeo 750 Cometizione (1955), το Fiat Nuova 500 με το κιτ βελτίωσης Abarth "Record" (1958), τοAbarth 1000 Monoposto Record Classe G (1965) και η Lancia Rally 037 (1982). Πρόκειται για μοντέλα που ενσαρκώνουν το όραμα του Carlo Abarth για υψηλή απόδοση και οδηγική ευχαρίστηση.

To Fiat 130 Familiare… με άρωμα Γιουβέντους

Στην έκθεση Bremen Classic Motorshow, η FCA Heritage  γοήτεψε το κοινό με το Fiat 130 Familiare του 1972, το οποίο κατασκευάστηκε για τον Umberto Agnelli, αδερφό του Giovanni Agnelli που υπήρξε πρόεδρος της Fiat αλλά και της Juventus.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σχεδιάστηκε ειδικά από το Fiat Style Centre και κατασκευάστηκε στο χέρι από την εταιρεία Officine Introzzi που εδρεύει στο Κόμο. Βασισμένο στη 4θυρη έκδοση του Fiat 130, το Familiare εφοδιάστηκε με έναν V6 κινητήρα 3,2 λίτρων απόδοσης 165 ίππων. Σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας μόλις 4 Fiat 130 Familiare κατασκευάστηκαν, όλα για μέλη της οικογένειας Agnelli.   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...