Εσείς έχετε συναντήσει το πράσινο ηλεκτρικό πατίνι;

Η εταιρεία ενοικίασης Lime άρχισε να δραστηριοποιείται και στην Αθήνα

  • -
  • -

Δεν είναι συνηθισμένο θέαμα για τους δρόμους της Κυψέλης, να βλέπεις ανάμεσα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα ένα πατίνι. Είναι όμως μία εικόνα που θα βλέπουμε όλο και συχνότερα, καθώς μετά τη Θεσσαλονίκη η υπηρεσία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών Lime λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες και στην Αθήνα. Στόχος είναι να προσφέρει υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας, απευθυνόμενη σε όσους κάνουν σύντομες διαδρομές μέσα στην πόλη και δε διαθέτουν μοτοσικλέτα.

Η Lime δραστηριοποιείται σε 140 πόλεις σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας ηλεκτρικά πατίνια τα οποία διαθέτουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή στο κινητό του. Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του.

Το κόστος για το «ξεκλείδωμα» είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0,15 ευρώ. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης, απλά ο χρήστης της υπηρεσίες θα πρέπει να τα σταθμεύει σε σημείο που επιτρέπει ο ΚΟΚ (π.χ. όχι πάνω σε πεζοδρόμιο).

Τα πατίνια της Lime κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25 km/h, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται. Στην Αθήνα είναι διαθέσιμα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...