Στόχος η ασφαλής ενσωμάτωση των ηλεκτρικών πατινιών στις ελληνικές πόλεις

Ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας Lime

  • -
  • -

Η ασφαλής ενσωμάτωση των κοινόχρηστων ηλεκτρικών πατινιών στις πόλεις της Ελλάδας ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση του Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, με τον Διευθυντή Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για Ιταλία και Ελλάδα, Alessio Raccagna, και τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ, Θάνο Βλαστό.

«Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να εξετάσω τον τρόπο εισαγωγής τους στις πόλεις και ειδικότερα στο δημόσιο χώρο και να δημιουργήσουμε μαζί με όλους τους συναρμόδιους φορείς τις συνθήκες εκείνες που θα αναβαθμίσουν τις πόλεις μας, ώστε να σταθούν αντάξια στο ύψος των ευρωπαϊκών πράσινων και βιώσιμων πόλεων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ευθύμιος Μπακογιάννης.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

Τα ηλεκτρικά πατίνια συνιστούν μια νέα μορφή μετακίνησης που προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα μέσω του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, της βελτίωσης της ζωής των κατοίκων και της μείωσης του θορύβου.

Δεδομένων των συγκεκριμένων πλεονεκτημάτων, κρίνεται απαραίτητη η υπερκέραση των σκοπέλων που δεν επιτρέπουν την ενσωμάτωσή τους και η προλείανση του εδάφους ώστε να υποκαταστήσουν μέρος της κυκλοφορίας με συμβατικά Ι.Χ. και μοτοσικλέτες. Ακόμη, φλέγον ζήτημα είναι η μείωση των ατυχημάτων όπου εμπλέκονται πατίνια, όπως επίσης και η προστασία των ευάλωτων ομάδων χρηστών του χώρου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εξειδικευμένοι συνεργάτες του Υπουργείου, καθώς και η σύμβουλος επικοινωνίας της Lime για την Ελλάδα, Στέλλα Τσομώκου, με τους εκπροσώπους της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών πατινιών να συμφωνούν στην παραχώρηση των αναλυτικών στοιχείων χρήσης των προϊόντων τους.

Ειδικότερα, θα τεθούν στη διάθεση του Υπουργείου στοιχεία για τις δημοφιλείς διαδρομές, τις βασικές αφετηρίες και τους κύριους προορισμούς, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα τα οποία θα διευκολύνουν τη διαδικασία ενσωμάτωσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...