Η Apple απομάκρυνε 200+ υπαλλήλους

Τέλος το Project Titan, το πρότζεκτ του αυτόνομου οχήματος

  • -
  • -
Η Apple ανακοίνωσε το τέλος του Project Titan, το οποίο αποτελούσε ένα σχέδιο κατασκευής αυτόνομου οχήματος. Παράλληλα, η εταιρεία απομάκρυνε από το εν λόγω project πάνω από 200 υπαλλήλους, που απορροφήθηκαν σε άλλες θέσεις μέσα στον αμερικάνικο κολοσσό τεχνολογίας.
Να θυμίσουμε ότι πριν από 3 χρόνια, ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, είχε δώσει πράσινο φως για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ είχε αρχικά ανατεθεί στον Steve Zadesky, ο οποίος είχε μία ομάδα 1.000 ατόμων για να κατασκευάσει το όχημα σε μια «μυστική» περιοχή, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα κεντρικά της «μηλοεταιρείας», στο Cupertino.
H Apple δεν ενδιαφέρεται για την αναπτυξη μόνο εξαρτημάτων και λογισμικού ενός αυτοκινήτου, αλλά την κατασκευή ενός νέου, εξ’ολοκλήρου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, φαίνεται πως ο αμερικανικός κολοσσός δεν ζήτησε βοήθεια από έμπειρες αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ δεν πρόκειται να δανειστεί μηχανές εσωτερικής καύσης. Αυτό συνεπάγεται πως η κίνηση θα προέρχεται από μπαταρίες, ενώ το αρχικό σχέδιο είναι να μπορεί το όχημα να οδηγηθεί χωρίς τη βοήθεια του οδηγού.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...