Ηλεκτρική Vespa με 6.390 ευρώ

Αυτονομία έως 100 km και φόρτιση που ολοκληρώνεται σε 4 ώρες

  • -
  • -
Η Vespa γίνεται ηλεκτρική και πλέον σηματοδοτεί τη νέα εποχή της ιταλική φίρμας. Η Vespa Elettrica είναι διαθέσιμη προς πώληση στην ελληνική αγορά έναντι 6.390 ευρώ.

Η νέα Vespa Elettrica ξεχωρίζει από την αθόρυβη λειτουργία της, την προηγμένη συνδεσιμότητα και την δυνατότητα για προσωπικές επεμβάσεις. Είναι εύκολη στον χειρισμό και η «καρδιά» της ηλεκτροκίνητης Vespa έχει συνεχόμενη ισχύ 3,5 kW, ενώ η μέγιστη φτάνει τα 4 kW. Η ροπή του ξεπερνάει τις επιδόσεις του παραδοσιακού σκούτερ 50 κ.εκ. 

Η Vespa Elettrica προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως τα 100 χλμ., χάρη στη σύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου και το αποδοτικό Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας - KERS (Kinetic Energy Recovery System), το οποίο φορτίζει τη μπαταρία  κατά τις επιβραδύνσεις. Στο μέλλον θα υπάρξει και μια νέα έκδοση X-Vesion με αυτονομία περίπου 200 km. Η διαδικασία φόρτισης είναι απλή: η μπαταρία ιόντων λιθίου λειτουργεί όπως η μπαταρία των σύγχρονων smartphones και δεν απαιτεί ειδικές προφυλάξεις. Για να τη φορτίσετε, απλά βγάζετε το καλώδιο από το σημείο της σέλας που παραδοσιακά υπήρχε η τάπα του ρεζερβουάρ καυσίμου και το συνδέετε σε μια τυπική οικιακή πρίζα. Ο χρόνος που απαιτείται για μια πλήρη φόρτιση είναι 4 ώρες (με τάση 220 V).



Ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία δεν χρειάζονται καμία συντήρηση. Η μπαταρία παρέχει την καλή αποδοτικότητα για περισσότερους από 1.000 κύκλους φόρτισης. Αυτό μεταφράζεται σε ένα εύρος μεταξύ 50.000 και 70.000 χλμ,, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 10 χρόνια λειτουργίας του οχήματος σε περιβάλλον πόλης. Ακόμη και μετά από τους χίλιους κύκλους φόρτισης, η μπαταρία διατηρεί το 80% της απόδοσής της και παραμένει απόλυτα λειτουργική. Η μικρών διαστάσεων μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από τον αποθηκευτικό χώρο, κάτω από τη σέλα της Vespa Elettrica, όπου μπορεί να αποθηκευτεί ένα κράνος jet.

To Ride by Wire ηλεκτρονικό γκάζι ελέγχει την απόδοση της ισχύος του ηλεκτροκινητήρα της Vespa Elettrica: πατώντας το κουμπί RIDING MODE που βρίσκεται στο δεξί χειριστήριο, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ ECO και Power, αλλά και του Reverse mode (όπισθεν) για διευκόλυνση του χειρισμού στους ελιγμούς. Το ECO mode εξοικονομεί ενέργεια και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η ταχύτητα περιορίζεται στα 30 km/h και η επιτάχυνση γίνεται πιο σταδιακή. Το Power είναι το βασικό riding mode και εκμεταλλεύεται την πλήρη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα.

Η έγχρωμη οθόνη TFT 4,3 ιντσών παρέχει παραμέτρους πληροφόρησης και στατιστικά λειτουργιών χρήσιμα για τη βελτίωση του στιλ οδήγησης. Το σύστημα Vespa Mia σχεδιάστηκε από τον Όμιλο Piaggio και παρέχει πλήρη συνδεσιμότητα μεταξύ οχήματος και smartphone. Η επικοινωνία bluetooth και η ειδική εφαρμογή μετατρέπει την οθόνη σε προέκταση του smartphone, επιτρέποντας τη χρήση με ασφάλεια χωρίς να απομακρυνθούν τα χέρια από το τιμόνι: ο αναβάτης μπορεί να απαντήσει σε κλήσεις, να δει τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων, να ενεργοποιήσει φωνητικές εντολές και να διαχειριστεί τη μουσική. Χάρη στην εφαρμογή οι παράμετροι του οχήματος αποθηκεύονται, όπως και η τελευταία θέση του.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...