6 αυτοκίνητα με παράξενο αμάξωμα

Αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από χαρτόνι, ξύλο, ύφασμα και άλλα

  • -
  • -

Lexus από… χαρτόνι

Το 2016, η Lexus κατασκεύασε ένα IS μόνο από χαρτόνι. Ακόμα και το εσωτερικό είναι από το ιαπωνικό sedan και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι λειτουργούν και όλες οι πόρτες.


Supercar από… ξύλο

Η Morgan είναι γνωστή για τη χρήση του ξύλου, που κάνει στα αυτοκίνητά της. Αλλά λίγοι ξέρουν για το Splinter που αποτελείται από ξύλο. Μάλιστα, οι τροχοί φέρουν κομμάτια ξύλου, ωστόσο ο κινητήρας είναι «φυσιολογικός» και λειτουργισμός.


BMW από… ύφασμα

Όσο και περίεργο να σας φαίνεται, έχουν περάσει 10 χρόνια από την αποκάλυψη της «υφασμάτινης» BMW GINA Concept. Είναι καλυμμένη από ειδικό συνθετικό πολυουρεθάνης. Το μοτέρ είναι «ντυμένο» με το ύφασμα και τα φώτα να προσαρμόζονται αναλόγως.


Bugatti από… πορσελάνη

Η Bugatti Veyron L’or Blanc είναι μια από τις ακριβότερες Veyron. Ο λόγος είναι ότι αποτελείται από πορσελάνη, όχι εξ’ ολοκλήρου αλλά σημαντικά μέρη του αυτοκινήτου όπως είναι το καπάκι των ζαντών, το καπάκι του ανεφοδιασμού, το εσωτερικό κ.α.


Τρίκυκλο από… μπαμπού

Ένα πανεπιστήμιο είχε την ιδέα να κατασκευάσει σε 10 μέρες ένα τρίκυκλο από μπαμπού. Το βάρος του είναι μόλις 60 κιλά, ωστόσο δεν υπάρχουν τεχνικές πληροφορίες.


Pontiac από… πλέξιγκλας

Το ψευδώνυμό του είναι «Ghost Car» και όχι αδίκως. Ένα κλασικό αυτοκίνητο του 1939 με αμάξωμα από πλέξιγκλας. Το αποτέλεσμα ήταν να φαίνονται τα πάντα! Το συγκεκριμένο μοντέλο βγήκε σε πλειστηριασμό το 2011 και απέσπασε 300.000 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του κόστισε μόνο 25.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...