Leasing vs αγορά αυτοκινήτου: Τι να προτιμήσετε;

  • -
  • -


Στο παραπάνω ερώτημα οι περισσότεροι θα σάς πουν να επιλέξετε την αγορά – και θα έχουν δίκιο, αν είστε σε θέση να δεσμευτείτε με ένα δάνειο, και, βέβαια, αν σκοπεύετε να μείνετε κάμποσα χρόνια με το ίδιο αυτοκίνητο.



Από την άλλη, αν ο τρόπος που βλέπετε τα πράγματα επικεντρώνεται περισσότερο στη χρήση και αυτό που θέλετε είναι να οδηγείτε ένα αυτοκίνητο αλλά να σας κοστίζει τόσο όσο αντέχετε, τότε το leasing αυτοκινήτου είναι η απάντηση για εσάς. Και μη βιαστείτε να απορρίψετε την ιδέα επειδή τυγχάνει να μην έχετε μια μεγάλη επιχείρηση αλλά να είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιώτης – το leasing είναι τόσο ευέλικτο, που μπορεί να προσαρμοστεί και στα δικά σας δεδομένα, ώστε να απολαμβάνετε και εσείς τα οφέλη και την ελευθερία που σάς προσφέρει αυτή η επιλογή.


Πώς λειτουργεί; Κατ’ αρχήν η μακροχρόνια μίσθωση σάς δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται να διαθέτετε το κεφάλαιο αγοράς ή, έστω, ένα μέρος του. Έπειτα, υπολογίζοντας με ακρίβεια τα οικονομικά σας δεδομένα- πάντα έχοντας στο πλευρό σας εξειδικευμένους συμβούλους- θα  καταλήξετε σε ένα αυτοκίνητο με μηνιαίο μίσθωμα στο οποίο θα μπορείτε να ανταποκριθείτε χωρίς άγχος–και το καλύτερο; Η μηνιαία μίσθωση αυτοκίνητου  περιλαμβάνει εκτός από το χρηματοδοτικό και ασφαλιστικό κόστος, και τα κόστη τελών κυκλοφορίας, συντήρησης και επισκευής, αλλαγής ελαστικών, Οδικής βοήθειας, ακόμα και αυτοκινήτου αντικατάστασης!



Αν, δε, σάς αρέσει να αλλάζετε συχνά αυτοκίνητο, στο τέλος της μίσθωσης μπορείτε πολύ απλά να το αντικαταστήσετε με ένα επόμενο μοντέλο, ακόμα πιο σύγχρονο χωρίς να χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία πώλησης του προηγούμενου και ό,τι «πονοκέφαλο» συνεπάγεται αυτή. Αλλά και στην περίπτωση που... δεθήκατε συναισθηματικά με το αυτοκίνητό σας και θέλετε να το κρατήσετε στη ζωή σας, έχετε τη δυνατότητα στο τέλος της μίσθωσης να το αγοράσετε σε ανταγωνιστική τιμή. Εξάλλου, «όταν δεν σου ανήκει τίποτα, είσαι ελεύθερος να έχεις τα πάντα»- η επιλογή, λοιπόν, είναι δική σας!



Αν, λοιπόν, στο ερώτημα «Leasing ή αγορά αυτοκινήτου;» βλέπετε τον εαυτό σας να απολαμβάνει τα οφέλη του leasing, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στα Special Deals της LeasePlan που συνεχώς ανανεώνονται αλλά και στις επετειακές προτάσεις με αφορμή τα 15 χρόνια της εταιρείας.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...