Υβριδικό και με 245 ίππους το καυτό Skoda RS

O 1.5 TSI συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ για υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση

  • -
  • -

Τις τεχνικές πληροφορίες του νέου της πρωτότυπου γνωστοποίησε η Skoda. Το Vision RS που κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι προαναγγέλλει ένα compact hatch που θα κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα χρόνια και θα βάλει την τσέχικη μάρκα στο… παιχνίδι των σπορ μικρομεσαίων.

Το μήκους 4,35 μέτρων Vision RS φέρει υβριδικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από τον 1.5 TSI απόδοσης 150 ίππων και ηλεκτρικό μοτέρ 102 ίππων. Η συνδυαστική τους ισχύς ανέρχεται σε 245 PS, ενώ τα πρώτα 100 km/h έρχονται από στάση σε 7,1 sec. Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 33 g/km.

Το Vision RS εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13 kWh, ικανές να χαρίσουν ηλεκτρική αυτονομία 70 km. Η φόρτισή τους σε ειδικό φορτιστή διαρκεί 2,5 ώρες. Οπτικά, οι λεπτομέρειες από ανθρακόνημα (π.χ. στα σπόιλερ και τη γρίλια) κάνουν αντίθεση με το λευκό χρώμα του αμαξώματος. Η ειδική, τριπλή, επίστρωση αντανακλά τη θερμότητα και καθιστά πιο δροσερό το εσωτερικό.

Τα αρχικά RS (Rallye Sport) πρωτοεμφανίστηκαν το 1974 στα αγωνιστικά πρωτότυπα 180 RS και 200 RS. Ακολούθησε το 130 RS το οποίο χάρισε στη Skoda σημαντικές επιτυχίες στους αγώνες. Πρώτο Skoda RS μαζικής παραγωγής ήταν η Octavia, ενώ σύντομα θα αποκαλυφθεί το Kodiaq RS, το πρώτο SUV της τσέχικης μάρκας που αποκτά το λογότυπο της σπορ γκάμας.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...