Ηλεκτρικό Mini στο Nurburgring

Ποιος είπε ότι τα ηλεκτρικά δεν «πάνε»;

  • -
  • -

Μπορεί να μην έσπασε τα ρεκόρ, αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακό: Ένα ηλεκτρικό Mini στο κυνήγι του ταχύτερου χρόνου στο Nürburgring!

Με τον πρώην οδηγό του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού, Thomas Jaeger, στο τιμόνι, το ηλεκτρικό Mini E κάλυψε τα 21 km της φημισμένης γερμανικής πίστας Nürburgring Nordschleife σε 9 λεπτά και 51,45 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας μάλιστα ταχύτητα υψηλότερη των 185 km/h.

Μετά το εγχείρημα ο Jaeger δήλωσε: "Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ είναι απίστευτη, καθώς μπορείς να εκμεταλλεύεσαι όλο το απόθεμα ροπής ανά πάσα στιγμή. Ένα άλλο στοιχείο αυτής της συναρπαστικής εμπειρίας είναι η έλλειψη θορύβου από τον κινητήρα. Αναμφίβολα αυτός ήταν ο πιο καθαρός και ήσυχος αγωνιστικός γύρος που έχω κάνει ποτέ".

Ειδικά για τη δοκιμασία του Nürburgring, οι μηχανικοί της BMW ελάφρωσαν το αμάξωμα του Mini E και προσέθεσαν ένα roll cage, χαμήλωσαν και έδωσαν αγωνιστική ρύθμιση στην ανάρτηση και επαναπρογραμμάτισαν το σύστημα διαχείρισης ενέργειας. Απείραχτος έμεινε ο ηλεκτροκινητήρας των 204 ίππων και η μπαταρία ιόντων λιθίου από το Mini E, το οποίο βρίσκεται υπό δοκιμή με τη μορφή μίσθωσης σε πελάτες-οδηγούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Δείτε στο βίντεο τον γύρο του Mini E γύρω στο Nürburgring.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...