Το Audi Q8 στην Αθήνα! (vid)

Το σπορ SUV της Audi εκτίθεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall

  • -
  • -

Μαγνήτης για το κοινό που επισκέπτεται το Golden Hall έχει γίνει το Q8, το εντυπωσιακό premium SUV της Audi. Το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε σε ειδική εκδήλωση και θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου.

Το Q8 είναι πιο φαρδύ και χαμηλότερο από το Q7, αναλογίες που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του. Με μήκος 4,99 μέτρα και μεταξόνιο 3 μέτρα, το Q8 προσφέρει άνετο εσωτερικό για 5 επιβάτες και μεγάλο χώρο αποσκευών. Η κλίση της οροφής προς τα πίσω δεν είναι έντονη και δεν επηρεάζει αρνητικά τον… αέρα πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

To Audi Q8 κάνει χρήση της τετρακίνησης quattro, με μηχανικό κεντρικό διαφορικό. Υπό νορμάλ συνθήκες, η ροπή κατανέμεται στους δύο άξονες σε αναλογία 40:60. Όταν απαιτηθεί, τότε η περισσότερη ροπή στέλνεται στον άξονα με την περισσότερη πρόσφυση. Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (25,4 cm), οι κοντοί πρόβολοι και συστήματα όπως το hill descent control προσφέρουν δυνατότητα κίνησης και μακριά από την άσφαλτο. Προαιρετικά διατίθεται και με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης.

Αρχικά είναι διαθέσιμο στην έκδοση 50 TDI MHEV, με 6κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 286 ίππων. Εφοδιάζεται με τεχνολογία mild hybrid (MHEV), η οποία κάνει χρήση ηλεκτρικού συστήματος 48V για περιορισμό κατανάλωσης/ρύπων. Η τιμή πώλησής του στην Ελλάδα ορίστηκε στα 96.360 ευρώ. Στις αρχές του 2019 θα ακολουθήσον ένας ακόμη diesel (231 PS) και ο 3.0 TFSI (340 PS).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...