H Alacrity Project στον παγκόσμιο τελικό στη Σιγκαπούρη

Η ελληνική ομάδα κέρδισε μια θέση στον τελικό του διαγωνισμού «F1 in Schools»

  • -
  • -

Η ομάδα Alacrity Project θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό του F1 in Schools αυτό το Σεπτέμβριο στην Σιγκαπούρη και η προετοιμασία της ομάδας εν όψει αυτής της εξαιρετικά σημαντικής διοργάνωσης έχει ήδη αρχίσει.

Η Alacrity Project προέκυψε από τη συνεργασία δύο σχολειών, της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής και του 2ου Δημόσιου Γενικού Λυκείου Παλλήνης. Το κάθε σχολείο συμμετείχε με τις ομάδες Alacrity και Project One αντίστοιχα και διακρίθηκε στους Εθνικούς Τελικούς όπου και ανακοινώθηκε η συνεργασία τους. Η ομάδα Alacrity κατέκτησε πολλά βραβεία όπως το αυτό του Καλύτερου Περιπτέρου (Pit-Display) και Βραβείο Καλύτερων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), ενώ και η ομάδα ProjectOne διακρίθηκε ως η νικήτρια ομάδα των αγώνων Knock Οut και έτσι δημιουργήθηκε η νέα ομάδα συνεργασίας.

Η προσπάθεια της κάθε ομάδας για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Παγκόσμιους Τελικούς ήταν μεγάλη και δύσκολη, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Στόχος της νέας ομάδας, Alacrity Project, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Παγκόσμιους Τελικούς είναι να ξεπεράσει τις επιδόσεις της περσινής ελληνικής ομάδας Newgen Tachytis. Αξίζει να αναφέρουμε για την ομάδα, την κατάκτηση της 6ης θέσης παγκοσμίως και του βραβείου Team Identity Award από την Scuderia Ferrari.

Τι είναι το «F1 in Schools»

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Challenge-Education). Σε αυτόν, οι μαθητές δημιουργούν ομάδες 3 έως 6 μελών που έχουν ως κύριο σκοπό τη σχεδίαση και κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1 που κινείται με μια κάψουλα CO2.

Παράλληλα, οι μαθητές αξιολογούνται στη δημιουργία portfolio(σχεδιαστικού, μηχανολογικού και επιχειρησιακού), στο πλάνο marketing που υλοποιούν, στην προφορική παρουσίαση, στην κατασκευή ιστοσελίδας, στη διαχείριση της παρουσίασης της συγκεκριμένης προσπάθειας αλλά και της ιδέας του διαγωνισμού F1 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και για το εκθεσιακό περίπτερο το οποίο στήνεται κατά τη διάρκεια των αγώνων για την εξεύρεση χορηγών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...