Τι θα γίνει με τα καμμένα αυτοκίνητα στην πυρκαγιά της Ραφήνας

Τη διαδικασία διαγραφής θα αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής – τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες τους

  • -
  • -

Η πυρκαγιά με τους δεκάδες νεκρούς που βύθισε σε πένθος όλη την Ελλάδα, κατέστρεψε εκτός από κατοικίες και εκατοντάδες αυτοκίνητα (τουλάχιστον 380). Αυτά έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο πάρκινγκ δίπλα στο γήπεδο της Ραφήνας, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση από τους ιδιοκτήτες τους.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, τη διαδικασία για τη διαγραφή των οχημάτων από τα μητρώα θα αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Για όσα αυτοκίνητα δεν αναγνωρίζονται από τις πινακίδες ή τον αριθμό πλαισίου, οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να μεταβούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στο γήπεδο της Ραφήνας και να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση ότι πρόκειται για το δικό τους όχημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Φιλίππου, το πρωί της Παρασκευής 27 Ιουλίου:

«Έχουμε στήσει τρία συνεργεία από τη Διεύθυνση Μεταφορών. Καταγράφουμε τα αυτοκίνητα και αυτομάτως τα διαγράφουμε από το μητρώο. Δεν έχουν δηλαδή την ευθύνη οι ιδιοκτήτες να κάνουν τις σχετικές ενέργειες. Έτσι δεν θα τους σταλούν ειδοποιήσεις από εφορία, ΚΤΕΟ, ασφάλεια κλπ. Από εμάς θα λάβουν τη σχετική βεβαίωση.

Υπάρχουν πάντως ορισμένα προβλήματα. Στα περισσότερα αυτοκίνητα δεν υπάρχουν πια πινακίδες, οπότε είπαμε να τα ταυτοποιήσουμε από τον αριθμό πλαισίου. Σε πολλά όμως έχει καταστραφεί και αυτό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, παρουσία στελέχους του Πυροσβεστικού Σώματος δεχόμαστε τη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι πρόκειται για το δικό του αυτοκίνητο.

Όσοι έχουν κατεστραμμένο αυτοκίνητο από την πυρκαγιά, θα πρέπει να πάνε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στο γήπεδο της Ραφήνας για την ταυτοποίηση του οχήματός τους».

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...